Afbeelding

Yanieck Frijstein vierde bij jaargangfinales

Sport

DORDRECHT – Yanieck Frijstein, Thijs ten Koppel, Julia van den Bosch en Laura van den Wal van Deltasteur kwamen zaterdag in actie bij de Jaargangfinales. Bij dit zwemevenement, dat bekend staat als het officieuze NK voor minioren van 8 tot en met 12 jaar, pakte Frijstein een vierde plek op de 100 meter schoolslag.

Op deze afstand had Frijstein problemen in de laatste vijftien meter. Vechtend ging hij op weg naar het einde. De tijd van 1.28.30 was net iets boven zijn persoonlijk record en goed voor de vierde plek van Nederland. Eerder tikte hij als achtste aan op de 200 wisselslag in een persoonlijk record. Op deze afstand werd Thijs ten Koppel gediskwalificeerd vanwege een verkeerd keerpunt. Op de 100 meter rugslag verdiende Frijstein een tiende plek. Ten Koppel eindigde als dertiende.

Laura van der Wal verbeterde haar persoonlijk record op de 100 meter schoolslag met maar liefst een seconde. Daardoor wist ze zich op de Nederlandse ranglijst op te werken naar plek zestien.

Julia van den Bosch kwam uit op een 21ste plek op de 400 meter vrije slag en de 100 meter vrije slag. Voor Van den Bosch, Ten Koppel en Frijstein was dit de laatste wedstrijd als minior. Zij stromen door naar de junioren.