Afbeelding
Fred Sollie

Gemeente Kampen laat onderzoek doen naar veiligheid

Algemeen

KAMPEN - Hoe veilig is uw buurt? Bent u de afgelopen twaalf maanden slachtoffer geweest van een misdrijf? Hoe tevreden bent u over de politie? Dit zijn enkele van de vragen die vanaf 24 augustus worden gesteld aan ruim 2.300 inwoners van de gemeente Kampen.

Dit onderzoek, ook wel Veiligheidsmonitor genoemd, richt zich op criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en andere aspecten van de leefbaarheid in de gemeente Kampen.

De gemeente gebruikt de uitkomsten van dit tweejaarlijks terugkerende onderzoek bij het vormgeven en evalueren van het Integraal Veiligheidsplan en de Sociale index Kampen. Het onderzoek wordt in opdracht van de gemeente uitgevoerd door I&O Research.

Ruim 2.300 deelnemers
De ruim 2.300 deelnemers aan het onderzoek worden via een steekproef geselecteerd. Zij ontvangen een brief waarin ze persoonlijk worden uitgenodigd een vragenlijst in te vullen. Het is niet mogelijk om u voor het onderzoek aan te melden. Het onderzoek start eind augustus. De resultaten worden in maart 2018 verwacht.

Burgemeester Koelewijn benadrukt het belang van de Veiligheidsmonitor: “Het is essentieel dat we weten wat de inwoners van de veiligheid en leefbaarheid in onze gemeente vinden. Daarmee kunnen we ons beleid beter afstemmen op wensen en ervaringen van inwoners.”

Meer informatie
Het is belangrijk dat zoveel mogelijk uitgenodigde inwoners meedoen aan het onderzoek. Alleen bij hoge deelname ontstaat een goed beeld van de veiligheidssituatie in Kampen. Meer informatie over de Veiligheidsmonitor is te vinden op www.veiligheidsmonitor.nl.