Afbeelding
Fred Sollie

Een kijkje in het Schoolgebouw van Van Heutsz (foto's)

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Het Schoolgebouw van de Van Heutszkazerne wordt zaterdag 9 september (Open Monumentendag) éénmalig open gesteld voor het publiek. Naast het gebouw zelf is er een expositie van olieverfschilderingen van het gebouw te bezichtigen en kunnen bezoekers hun verhaal over de kazerne of kunstacademie delen.

Het torengebouw is het laatste stukje van de Van Heutszkazerne dat zich nog in originele staat bevindt. Op de valreep werd het van de sloop gered, mede dankzij de stichting Stadsherstel Kampen. Op dit moment wordt het herbestemd door BOEi, een landelijke non-profit organisatie die zich bezig houdt met restaureren en herbestemmen van cultureel erfgoed.

Fred Sollie maakte in 2015 FOTO'S van het interieur van het Schoolgebouw. BOEi wil het publiek nog één keer de kans geven het voormalige schoolgebouw te bezoeken zoals het nu is, voorafgaand aan de restauratie. Bezoekers kunnen vrij in het gebouw rondlopen en de expositie bezoeken van Linda Kiers, die olieverfschilderingen maakte over het pand.

Daarnaast stelt BOEi haar ‘verhalenstoel’ op, waar bezoekers hun eigen herinneringen over de kazerne kunnen delen. Heeft u herinneringen aan, of spullen uit de kazernetijd, dan bent u van harte welkom ze te vertellen of te laten zien.

Het Schoolgebouw (ook wel Torengebouw genoemd) is zaterdag 9 september geopend van 11.00 tot 15.00 uur. De ingang bevindt zich aan de Buiten Nieuwstraat 85 in Kampen. Meer informatie over de herbestemming van de Van Heutszkazerne vindt u ook op www.boei.nl.

BOEI
BOEi herbestemt zowel industrieel erfgoed, als ook agrarisch erfgoed en religieus erfgoed. De organisatie richt zich op het ontsluiten van Nederlands erfgoed voor burgers en het ontsluiten en doorgeven van haar verhalen aan navolgende generaties in Nederland. Dit door cultureel erfgoed te restaureren en te herbestemmen, met veel oog voor authenticiteit, duurzaamheid, kwaliteit en innovatie.