Afbeelding

Jeugd in Beweging met ruim 60 activiteiten van start

Algemeen

KAMPEN - Alle kinderen die naar de basisschool of het speciaal onderwijs gaan kunnen van september tot de kerstvakantie kennismaken met allerlei sporten dankzij het project Jeugd in Beweging. Het doel van Jeugd in Beweging is om jongeren vrijblijvend kennis te laten maken met verschillende sporten, zodat ze zich daarna makkelijker bij een vereniging aansluiten en blijven sporten.

De kinderen kunnen kiezen uit bijvoorbeeld zwemmen, gymnastiek, tennis, atletiek, korfbal, scouting en wielrennen. Sinds juli kunnen jongeren zich al inschrijven via www.sportpas.nl/kampen voor een sport naar keuze, maar aanmelden kan nog steeds. Dit jaar is aangepast sporten toegevoegd aan het aanbod van Jeugd in Beweging en zijn ook de kinderen in het speciaal onderwijs uitgenodigd om zich in te schrijven.

De activiteiten van Jeugd in Beweging starten vanaf woensdag 6 september. Kijk voor een overzicht met activiteiten op www.sportpas.nl/kampen. Op de website staat ook een sportkeuzewijzer. Dit is een test om erachter te komen welke sporten bij een kind passen. Inschrijven en het aanbod bekijken kan ook via de gratis Sportpas App. De app is te downloaden via Google Play en de App Store.