Zalk strandt in blessuretijd

LUTTEN – Zalk leek zaterdag een verdienstelijk gelijkspel te behalen bij derdeklasser SC Lutten, maar kreeg in de blessuretijd toch nog de 2-1 om de oren. Door de nederlaag is Zalk uitgeschakeld in de districtsbeker.

Zalk speelde zaterdag de tweede bekerwedstrijd en wist SC Lutten prima in bedwang te houden. Lutten had moeite om openingen te creëren. In de 60ste minuut kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Na een overtreding van keeper Ralph Schrooten ging de bal op de stip. De penalty werd vervolgens benut. Na kansen voor Simon van Halm en Sander Vinke bracht Michel Hamer Zalk langszij. Hij kruiste voor zijn tegenstander langs en schoot vervolgens raak. Daarna was er gevaar voor beide doelen en raakte zowel Lutten als Zalk de paal. In de blessuretijd trok Lutten toch nog de winst naar zich toe. Na balverlies schakelde Lutten om en scoorde de 2-1.

“Voetbaltechnisch waren zij iets beter, maar we hebben het heel goed gedaan. We kruipen steeds dichter naar het niveau toe waar we willen zijn”, aldus Zalk-trainer Gerrit Hamer.