IJVV bekert door ondanks nederlaag bij VSCO '61

OOSTERWOLDE – IJVV heeft zaterdag met 2-1 verloren in het bekerduel tegen VSCO ’61. De nederlaag had geen gevolgen, omdat Go-Ahead won van CVVO. Daardoor gaat IJVV, evenals Go-Ahead Kampen, door in de beker.

IJVV speelde een zeer slechte eerste helft en kreeg twee tegentreffers te verwerken. Dat kon IJVV na rust niet meer rechttrekken. “’De eerste helft was erbarmelijk slecht. Er was geen inzet, we stonden niet goed en we leden veel balverlies. Dat viel me heel erg tegen”, aldus IJVV-trainer Eduard Lindeboom, die zijn ploeg de afgelopen tijd goed voor de dag zag komen in verschillende wedstrijden.

Al in de 10e minuut kwam VSCO op voorsprong via Gerwin de Leeuw. In de 33ste minuut viel de 2-0 van Rinse van de Velde. Na rust kwam IJVV een stuk beter voor de dag. In de 52ste minuut waren de bezoekers dicht bij de aansluitingstreffer. Een inzet van Gerjon van den Berg werd van de doellijn gehaald. In de 66ste minuut kwam de 2-1 wel op het bord. Na een overtreding op Jonno Pruim schoot Hicham Ziyech de toegekende strafschop binnen. Daarna kreeg IJVV kansen op de gelijkmaker. VSCO bleef echter met veel moeite op de been. De ploeg uit Oosterwolde moest in de laatste tien minuten met tien man spelen, omdat Rinse van de Velde uitviel met een hoofdwond. VSCO had toen al drie keer gewisseld.

Na afloop baalde Lindeboom van de matige eerste helft van zijn ploeg. “Het is jammer dat je een week voor de start van de competitie zo’n slechte eerste helft speelt. Hopelijk is dit een incident.”