Afbeelding
Tennekes

Edwin Kwakkel: ‘Niet de beste spelers, maar wel het beste team’

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Na de 3-1 zege van zijn DOS kijkt trainer Edwin Kwakkel uiteraard zeer tevreden terug. “Dit zijn bonuspuntjes.”

Kwakkel doelt daarmee op zijn mening dat IJVV individueel meer kwaliteit heeft dan DOS. “We hebben niet de beste spelers, maar wel het beste team. Daar heb ik in de bespreking de nadruk op gelegd. In het eerste half uur was dat niet te zien. Zij deden hele goede dingen en kwamen op 0-1. Zij gaven ons vervolgens zelf een kans en dat hebben we afgestraft. Dat werkte als doping. IJVV toonde mentaal wat zwakte. Na een goede aanval van ons was het open huis. Daar krijg je een enorme boost van. IJVV daarentegen werd onrustiger. Zij maakten fouten en leden veel balverlies. Je ziet dat er iets gebeurd. Er ontstond een soort derby waarop ik had gehoopt.”

Bij DOS had A-junior Bas Adema wederom een basisplek. “Heeft vorige week en ook vandaag niets fout gedaan. Bas heeft zichzelf heel snel in de basis gespeeld. Hij had geen zin om stage te lopen bij het eerste en wilde gelijk een basisplek veroveren. Hij is slimme speler. Hij geeft leiding en is een pientere knaap die geen gekke dingen doet. Achterin heeft hij ons overeind gehouden.”

DOS is na twee speelronde schadevrij met zes punten. “We kunnen tevreden zijn, maar er valt nog genoeg te verbeteren. Zo is het bij ons alle hens aan dek bij ballen van de zijkanten. Daar moeten we aan werken. Aan de andere kant is het zo dat we uit het niets kansen creëren. Dat is de kwaliteit van onze voorhoede.”