Jan Noordman

Go-Ahead Kampen weer met lege handen

KAMPEN – Na de nederlaag bij KHC heeft Go-Ahead Kampen zaterdag een nieuwe domper te verwerken gekregen. In een matige wedstrijd verloor de Kamper eersteklasser met 1-2 van DOS ’37.

Go-Ahead moest het doen zonder de geblesseerde Roy Visscher. Hij werd vervangen door Wilbert Wessels. Ook Nick van der Kooi ontbrak. Na zes minuten keek Go-Ahead al tegen een achterstand aan. Andrej Piljic schoot een vrije bal fraai binnen. In de 13e minuut viel het eerste wapenfeit van de thuisploeg te noteren. Een hard schot van Wessels werd gepareerd door goalie Julian Bakker. In het restant van de eerste helft zorgde DOS voor het meeste gevaar. Vlak voor rust kwam Go-Ahead goed weg, toen Piljic uit een vrije trap de lat raakte.

Ook na rust draaide het niet lekker bij Go-Ahead. In de 55ste minuut liepen de bezoekers verder weg via Nick Wennink. Nadat DOS enkele keren dicht bij de 0-3 was, werd Go-Ahead in het laatste kwartier gevaarlijker. De ploeg had pech dat de bal niet op de stip ging bij een overtreding en kwam in de 88ste minuut toch nog terug tot 1-2. Na een goede solo rondde Nico Veldman prima af. In de blessuretijd viel bijna nog de 2-2. Uit een voorzet van Veldman kopte Wessels net naast.