Tennekes

Verdiende zege Kampen tegen ’s-Heerenbroek

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – VV Kampen heeft ook de derde competitiewedstrijd in winst omgezet. ‘Angstgegner’ ’s-Heerenbroek werd met 3-2 verslagen.

De laatste jaren verliep de thuiswedstrijd van Kampen tegen ’s-Heerenbroek niet succesvol voor de thuisploeg. Zaterdag kon Kampen wel drie punten bijschrijven.

Bij ’s-Heerenbroek speelde Sander Pelgrom een negatieve hoofdrol. De verdediger, normaal gesproken een rots in de branding bij de vierdeklasser, speelde dit keer voor Sinterklaas. In de 24ste minuut speelde Pelgrom de bal terug op keeper Laurens Visscher. Die was echter uit zijn doel, waardoor de bal richting een leeg doel afkoerste. Vervolgens tikte Nebi Ozturk simpel binnen. Even later leidde balverlies van Pelgrom tot de 2-0. Kampen schakelde om en Max van Moll was het doeltreffende eindstation. Daarna kreeg Kampen kansen om verder weg te lopen.

De 3-0 van Kampen viel pas in de 70ste minuut. Wederom gaf Pelgrom een cadeautje weg. Een foutieve terugspeelbal werd opgepikt door Ömer Özturk, die vervolgens de 3-0 aantekende. ’s-Heerenbroek kwam daarna nog goed terug. In de 82ste minuut scoorde William Dekker, die na rust in het veld werd gebracht, de aansluitingstreffer. In blessuretijd scoorde Robert Palland nog de 3-2, maar verder kwam ’s-Heerenbroek niet. Een gelijkspel was volgens ’s-Heerenbroek-trainer Wim Groen ook niet terecht geweest. “We waren in de eerste helft honderd procent de onderliggende partij. Het was van onze kant een totaal falen. Er zat geen voetbal in. Van onze kant was het een draak van de wedstrijd. In de rust ben ik uit m’n plaat gegaan. Vervolgens hebben we een goede tweede helft gespeeld.”

Kampen-trainer Arjan ten Hove was uiteraard content met weer een overwinning van zijn ploeg, maar vond wel dat Kampen het zichzelf onnodig moeilijk had gemaakt. We hebben een goede eerste helft gespeeld en meerdere kansen gecreëerd. Na rust kom je op 3-0. We hebben drie keer gescoord uit twee assists van Sander Pelgrom. Uit vijf goede kansen maken we er maar één. Na de 3-0 krijg je nog twee enorme kansen. Vervolgens kom je nog in zwaar weer. Onnodig. We verzuimden om te voetballen. Dat was zonde.” Hij heeft echter niets te klagen over de seizoenstart van Kampen. Na drie wedstrijden hebben we nu al twee punten meer dan vorig seizoen na acht wedstrijden. De eerste stap is gezet.”