Afbeelding
Tennekes

Record aantal deelnemers bij OnderdijksRun

· leestijd 2 minuten Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Ook de vierde editie van de OnderdijksRun kan in de boeken als geslaagd. Maar liefst 625 lopers schreven zich voor het hardloopevenement in en rondom de Kamper wijk Onderdijks en dat was een record.

Dit keer kon het publiek zelfs genieten van internationale lopers. Een loper uit Gambia, een Duitser en een Marokaan behoorden tot het deelnemersveld. Geheel in de stijl van andere loopevenementen werd de vierde editie van de OnderdijksRun gewonnen door een Afrikaan. Demba Marong uit Gambia, momenteel verblijvend in het AZC in Dronten, won de halve marathon in een tijd van 1.21.11, een parcoursrecord. Jan Willem Kanis uit Kampen eindigde als tweede in een tijd van 1.22.48. De derde plek was voor Stefan van Dijk uit IJsselmuiden (1.27.23). Jacqueline Rustidge, weer terug van een blessure, won de halve marathon bij de vrouwen in 1.31.08. De tweede plek was voor de Zwolse Amyke Veurink (1.47.05). Leonie Eenkhoorn uit Kampen eiste de derde plek voor zich op (1.48.53). Kamper succes was er ook op de 15 kilometer met de winnaars Roel van der Steege (59.02) en Liza Karman (1.13.58). Jan Sinke uit Urk won de 10 kilometer bij de mannen (35.13). Bij de vrouwen ging de winst naar Erna van Es-Keen uit Wezep (43.18). Winnaars op de 5 kilometer waren Kasper Bisschop uit Staphorst (17.09) en Marleen Stoel (20.15).

Het was voor het eerst dat de organisatie van de OnderdijksRun te maken kreeg met regen. In het gebouw waar de basisscholen Villa Nova en Stroomdal zijn gevestigd, konden de lopers schuilen. Gelet op de slechte weersvoorspellingen viel het uiteindelijk mee. Alleen bij de Kidsrun regende het. Daarna klaarde het op en konden de lopers van de halve marathon, 15, 10 en 5 kilometer grotendeels in droog weer rennen.

Ook dit keer was er rondom het evenement volop reuring. Het horecaplein werd goed bezocht en bij een voetbaltoernooi van Stichting Aangepast Sporten Kampen (SASK) waren veel kinderen actief. De organisatie kreeg ook dit keer veel complimenten over het gevarieerde parcours. Door de goede omstandigheden (niet zo warm) werden er veel persoonlijke records gelopen. Dit keer was het goede doel SASK gekoppeld aan het loopevenement. De organisatie heeft gekozen voor een andere opzet. “We gaan twee voetbalteams van SASK in het nieuw steken. Ze krijgen shirts, broeken en sokken. We gaan proberen om meer goede doelen te ondersteunen. Niet altijd alleen maar één keer per jaar. Als er iets op ons pad komt, proberen we dat specifieke doel ook te ondersteunen”, sprak Janet Neervoort namens de organisatie.

De organisatie van de OnderdijksRun kijkt zeer tevreden terug. “We hebben weer een record binnen met het aantal inschrijvingen. Het is super dat zoveel mensen zich hebben ingeschreven. Dit keer konden mensen zich tot twee dagen voor de run nog inschrijven. Daar hebben best veel mensen gebruik van gemaakt. En we hadden een heel mooie snelle loper op de halve marathon. De OnderdijksRun loopt goed. We mogen helemaal niet klagen. Of we nog wat te wensen hebben? Volgend jaar mooi weer.”