Afbeelding
John Zoetebier

Gehavend KHC pakt punt bij Hierden

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

HIERDEN – Een gehavend KHC heeft zaterdag een punt gepakt tegen Hierden. Beide ploegen kwamen niet tot scoren.

KHC moest aantreden zonder Karim Gabara en Ibrahim Tuncer. Beide spelers raakte een week eerder tegen SDV Barneveld geblesseerd. Romano Luhukay was ook niet inzetbaar vanwege een blessure. Dat had zijn weerslag op het functioneren van de voorhoede, waardoor de verdediging van KHC onder druk kwam te staan.

In de beginfase was er nog weinig aan de hand voor KHC, maar gaandeweg de wedstrijd vorderde werd Hierden steeds gevaarlijker omdat KHC de bal voorin niet kon vasthouden.

Toch slaagde KHC er in de eerste helft in om wat kansen bij elkaar te voetbalen via Jeffrey de Nooijer, Joël Visscher en Burak Alp. In het laatste kwartier van de eerste helft werd Hierden steeds gevaarlijker.

In het begin van de tweede helft kwam KHC goed weg, toen Hierden drie opgelegde kansen liet liggen. Vervolgens bracht KHC-trainer Herman Oosterhaar verse krachten in het veld. Jorian Wellenberg kwam voor de leeg gespeelde Kevin Isidora en even later maakte Mitchel Hooisma zijn debuut in de hoofdmacht van KHC. Dat deed hij goed. Met Wellenberg en Hooisma kwam er veel meer vaart in het spel van KHC.

In het laatste kwartier creëerde KHC nog een aantal goede kansen. Zo bracht Wellenberg met een goede pass Burak Alp in stelling. Met een sierlijk hakje probeerde Alp de keeper te passeren. De inzet ging rakelings naast. Even later werd een schot van Hooisma met moeite geblokt. Gescoord werd er echter niet in de spannende eindfase. Zonder diverse belangrijke krachten haalde KHC een punt in Hierden en dat was de verdienste van de goed spelende defensie van de Kamper eersteklasser.

Afbeelding
Afbeelding