Afbeelding

Obstacle Run Kampen wordt steeds completer

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Atletiekvereniging Isala ’96 hield afgelopen zaterdag de vierde editie van de BJG Groep Obstacle Run Kampen. De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement. “Het was fantastisch. We hadden super mooi weer en met ruim vijfhonderd lopers een record aantal deelnemers”, sprak Jeroen van Veen namens de organisatie.

Steeds groter en steeds completer. Dat zijn de sleutelwoorden die de organisatie van de Obstacle Run voor ogen had en heeft. Daarbij wordt ingezet op de beleving. Meedoen moet voor de lopers een echte belevenis zijn. Daarom werd fors geïnvesteerd in diverse extraatjes voor lopers en publiek.

Zo konden lopers bij Vishandel Bottenberg genieten van kibbeling, was er een terras in het stadspark en konden deelnemers, vlak nadat ze de finish overschreden, genieten van een biertje. Na afloop was er een gezellige afterparty. “Mensen moeten bij de Obstacle Run Kampen het idee hebben: ‘Daar gebeurt wat’. Dat is wel gelukt. We hebben veel leuke reacties gehad”, aldus Van Veen.

Ook het parcours was wederom uitdagender. Dit keer moesten de deelnemers zo’n vijftig obstacles overwinnen. Vorig jaar waren dat er nog een stuk of dertig. Voor het eerst werden de hindernissen door de gemeente gecontroleerd. Zaterdagmiddag was Van Veen moe maar voldaan. “We zijn vrijdag om 7.00 uur begonnen en tot 24.00 uur doorgegaan. Vandaag om 5.45 uur stonden we weer paraat. We hebben zo’n zeventig vrijwilligers. Daar ben ik super tevreden mee. Zoveel vrijwilligers heb je ook nodig.”

AV Isala ’96 wil de Obstacle Run, met de steun van hoofdsponsor BJG Groep, in de toekomst nog groter maken. “Maar dan moeten we organisatorisch wel een slag maken. Wat betreft het aantal deelnemers willen we de komende jaren richting de 750. We denken eraan om het evenement meer over de dag uit te smeren.”