Afbeelding
Set Up IJsselmuiden

Thuisverlies Set Up Heren 1 tegen Veracles.

· leestijd 1 minuut Sport

IJsselmuiden 23 oktober – Set Up heeft afgelopen zaterdag een teleurgesteld publiek naar huis gestuurd. Set Up verloor met 4-0 van Twister-Veracles uit Groningen. Veracles stond onderaan op de ranglijst, 1 plek onder de IJsselmuidenaren.
Het was daarom ook belangrijk voor Set Up om de wedstijd met groene cijfers af te sluiten, en zo niet zelf onderaan op de ranglijst komen te staan. Het volleybalseizoen is weliswaar nog maar net begonnen maar Set Up zal toch moeten knokken om mee te draaien in deze competitie.

Tijdens de eerste set was meteen duidelijk dat het een stroeve wedstijd zou gaan worden. Ondanks dat de passjes goed aan het net gebracht werden, maakte Set Up het zichzelf te moeilijk door aanvallend teveel directe fouten te maken. Mede daardoor en door te veel opslagfouten ging de eerste set verloren met 20-25.

Na de tegenslag in de eerste set leek het of Set Up de wedstijd al als verloren hadden opgeschreven, althans, aan de uitstraling te zien. Toch waren de directe aanvalsfouten minder en werd er meer druk gelegd met de opslag. Helaas ging deze set alsnog net verloren met 22-25.

Veracles rook in de derde set een overwinning en werd almaar enthousiaster waardoor Set Up het ook mentaal zwaar te verduren kregen. De set ging verloren met 16-25. Tijdens de vierde en laatste set deed Set Up nog een laatste poging om een set winst te pakken, er werd een aantal wissels ingezet, maar het mocht helaas niet baten.