Afbeelding

Introductie Steunouders in Kampen

Algemeen

KAMPEN - Jeugdwethouder Geert Meijering geeft donderdag 2 november de aftrap voor Steunouder Kampen. Een nieuw initiatief in Kampen dat ouders – bij wie om uiteenlopende redenen de opvoeding of verzorging van hun kind tijdelijk pittig is – de ruimte biedt om even op adem te komen. Dit met behulp van de inzet van een steunouder; een vrijwilliger bij wie een kind thuis terecht kan. Op 2 november vindt de kick-off voor professionals plaats. Binnenkort worden de eerste steunouders getraind.

Wethouder Jeugdhulp Geert Meijering is blij met de introductie van steunouders in de gemeente Kampen: “Steunouder past heel goed in de cultuur van onze gemeente. Kampen is een gemeenschap waar mensen hecht zijn met elkaar en de sociale verbanden zijn sterk. Er zijn veel verenigingen en ook het kerkelijk leven is actief. Inwoners vinden het prettig om ergens bij te horen, anderen te zien en met anderen op te trekken. Daar hoort ook bij dat je omziet naar elkaar en elkaar helpt. In Kampen noemen we dat Kamper Kracht. Steunouder Kampen draagt hier op een laagdrempelige wijze aan bij!”

Steunouder Nederland
Met de start van Steunouder Kampen sluit Kampen aan bij het landelijk initiatief van Steunouder Nederland. Zij vieren dit jaar hun 5-jarig bestaan en zijn actief in nog acht andere gemeenten in Nederland. Binnen deze gemeenten (waaronder de gemeente Zwolle) zijn inmiddels succesvolle matches ontstaan tussen steunouders en vraagouders.

Afbeelding
Dudok muziekdagen 2024 met 'Naar bed met Bach door Hannes Minnaar (4 foto's) 4 foto's instagram gisteren
Afbeelding
KHC wint met ruime cijfers in aanloop naar beslissend weekend Sport instagram 18 mei, 21:03
Afbeelding
's-Heerenbroek niet doortastend genoeg tegen Zwolsche Boys Sport instagram 18 mei, 20:47