Afbeelding
Berber Bouma

Kamper badmintonners trekken aan het langste eind in spannende partij

Algemeen

KAMPEN – De badmintonners van BC Kampen hebben die van Dronten met 5-3 verslagen. De Drontenaren gaven zich niet zomaar gewonnen en zodoende had BC Kampen het veel lastiger dan in de eerste twee competitiewedstrijden die met 8-0 werden gewonnen.

Tjalling Beemer en Robin Kroeze speelden hun dubbel in drie sets tegen de heren van BC Dronten. De duo’s bleken enorm aan elkaar gewaagd, maar Tjalling en Robin beslisten de partij in eigen voordeel door de derde set met 21-19 te winnen. Hugo Vernhout en invaller Gerben Tuitel hadden minder moeite met hun tegenstanders, zij wonnen in twee sets.

In de enkelpartijen toonden Robin en Gerben zich elk veel sterker dan hun tegenspelers. Ze troefden hun opponenten met ruime cijfers af. Hugo en Tjalling hadden het moeilijker; met name Tjallings tegenstander liet middels verschillende trucjes zien dat hij vroeger op hoog niveau gespeeld heeft. De punten voor deze partijen gingen dan ook naar de Drontenaren.

Tijdens de laatste dubbels streefden Hugo en Tjalling ernaar revanche te nemen. Ze kregen echter geen grip op de partij en verloren in twee sets. Het was aan Robin en Gerben om de Kamper eer te redden en dat deden ze met verve.