Bert van den Berg

IJVV in sterke tweede helft naar ruime zege bij SVI

ZWOLLE – IJVV is de moeilijke uitwedstrijd bij SVI goed doorgekomen. Na een matige eerste helft, speelde IJVV een uitstekend tweede bedrijf en liep het ruim weg bij de Zwollenaren met drie treffers. Alle doelpunten kwamen op naam van de trefzekere Özhan Kardag.

Voetballen bij SVI is niet gemakkelijk. Dat heeft alles te maken met het keiharde kunstgrasveld van de Zwolse tweedeklasser. In de eerste helft had IJVV het moeilijk. SVI was voor rust de betere ploeg. “Het was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft was het heel rommelig en kreeg SVI de beste kansen op 1-0. Na rust was het voor ons een walk-over”, aldus IJVV-trainer Eduard Lindeboom.

IJVV merkte voor rust opnieuw dat het lastig spelen is op het kunstgras bij SVI. Het tempo lag te laag bij de IJsselmuidenaren. SVI kreeg enkele goede kansen om op voorsprong te komen. “Onze doelman Jasper Fix hield ons op de been met een paar fameuze reddingen”, aldus Lindeboom.

Na rust was het kunstgras door de regen beter bespeelbaar. IJVV kwam een stuk beter voor de dag. Dat had er ook mee te maken dat SVI in de eerste helft veel energie in de wedstrijd had gelegd. Dat viel niet vol te houden. IJVV speelde veel dwingender en SVI kwam niet meer in het stuk voor. Het was wachten op de eerste IJVV-treffer. Die viel al in de 50ste minuut. Daarna maakte Kardag nog twee treffers en scoorde daarmee een loepzuivere hattrick. SVI mocht blij zijn dat de schade beperkt bleef tot 0-3. Jonno Pruim, Hicham Ziyech en Tim Roeland verschenen alleen voor de keeper, maar scoorden niet.