Afbeelding

Bibliotheek Kampen organiseert activiteiten in Week van de Mediawijsheid

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - In de Week van de Mediawijsheid (17-24 november) organiseert Bibliotheek Kampen diverse activiteiten. Zo is er op woensdagavond 22 november de interactieve workshop ‘Samen mediawijs’. Ouders en leerkrachten gaan daar met elkaar in gesprek over mediagedrag van kinderen en mediaopvoeding. Tijdens de workshop wordt bekeken wat kinderen van volwassenen kunnen leren op het gebied van mediawijsheid, en andersom.

Aan het eind van de workshop is er gelegenheid om vragen te stellen en ontvangen de deelnemers een werkblad met tips en een puzzel voor de kinderen/leerlingen.

De workshop begint om 19.30 uur. Deelname is gratis. Aanmelden is niet verplicht maar volgens de organisatie wel prettig in verband met de catering.

Workshop Minecraft
Voor jongens en meiden van 8-12 jaar die al een beetje ervaring hebben met Minecraft is er op 22 november een workshop Minecraft. Er wordt een Minecraft-quiz gespeeld en samen mooie of handige dingen gebouwd. Bouw bijvoorbeeld je eigen huis na in Minecraft-Nederland. Neem je laptop mee met daarop Minecraft (versie 12), je eigen mailadres en een werkende inlog op Minecraft. Er kunnen maximaal twintig kinderen meedoen. Aanmelden is noodzakelijk. Deelname kost 3,50 euro, te betalen bij aanvang van de workshop.

WoWi-bus
Op donderdag 23 november is er de WoWi-bus. WoWi staat voor Workshop on Wheels. WoWi is een biebbus vol digitale nieuwigheden, die jong en oud(er) laat kennismaken met de nieuwste digitale en technologische ontwikkelingen op het gebied van robotica, industriële vormgeving en mediavormgeving. Maak kennis met een 3D-printer, VR-bril of een green screen. De WoWi-bus is van 13.00 tot 17.00 uur gratis te bezoeken. Aanmelden kan via http://www.bibliotheekkampen.nl