Afbeelding

Samen zingen voor Israël

Cultuur

Op zaterdag 9 december in de Bovenkerk te Kampen is er een groot meezing-festijn met het Holland-Koor met als thema “Samen zingen voor Israël”

Een groot deel van het 600 leden tellende Holland-Koor zal zich presenteren in de prachtige Bovenkerk.

Vele bekende liederen om mee te zingen of om naar te luisteren staan geprogrammeerd en dit alles onder leiding van de bekende (Kamper) dirigent Jan Quintus Zwart. Hij en “zijn” Holland-Koor waren op 7 november jl. te gast in de imposante Royal Albert Hall te Londen waar zij voor een zeer enthousiast publiek; 4500 bezoekers, een indrukwekkend concert verzorgden. Dit samen met internationale solisten en een Engels symfonie orkest. Organist Ronald IJmker, op 9 december ook in Kampen aanwezig, bespeelde daar het reusachtige orgel, een eer die slechts voor weinigen is weggelegd.

Voor het programma in Kampen, met daarin veel mogelijkheden om mee te zingen, zijn de meest gevraagde en geliefde liederen uitgekozen. Zo staan op het programma Psalmen, gezangen, liederen uit de bundel van Johannes de Heer maar ook bekende liederen van oa de groep Sela. Holland-Koor ambassadeur Ds. Kees van Velzen, zal een kort meditatief woord verzorgen alsmede de opening en sluiting van deze middag. Dirigent Jan Quintus Zwart heeft de algehele leiding van dit meezing-festijn, de toegang is geheel vrij, wel is er een vrije collecte ter bestrijding van de onkosten

U bent allemaal zeer hartelijk welkom op zaterdagmiddag 9 december in de Bovenkerk te Kampen.