Afbeelding
Aangeleverd

Groep 5 van De Groenling maakt kennis met muziek bij Oranje

· leestijd 1 minuut Algemeen

IJSSELMUIDEN – Show- en Drumfanfare Oranje IJsselmuiden werkt al jaren samen met basisscholen, geeft gastlessen in de klas en laat leerlingen kennismaken met de verschillende muziekinstrumenten.

Muziekcarroussel
De afgelopen week waren de groepen 5a en 5b van basisschool De Groenling bij Oranje op bezoek om deel te nemen aan de muziekcarroussel. Voorafgaand werd er eerst een introductieles gegeven. Aan de hand van filmpjes en demonstraties werd de kinderen wat verteld over muziek en muziekinstrumenten. Een week later kwamen ze bij Oranje. Met de workshops ‘Blazen’, ‘Sla je slag’ en ‘Geef acht’ in de muziekcarroussel hebben ze met alle facetten van de show- en drumfanfare kennis gemaakt.

Méér Muziek in de klas
Oranje organiseert drie keer per schooljaar een muziekcarroussel voor leerlingen van groep 3, 4 en 5. Deze muziek-doe-middag wordt door gratis aangeboden. De kinderen van de Groenling waren na afloop zeer enthousiast over de leuke middag en "we hopen in de toekomst vaker te mogen kennismaken met muziek bij Oranje, maar vooral ook met meer muziek in de klas", aldus een tevreden leerkracht.

S©oolkids
Wat is het S©oolkids project? In 7 weken tijd wordt je wegwijs gemaakt met muziek. Dat gebeurt op een leuke en uitdagende manier, op dinsdagmiddag van 16 tot 17 uur. Het project wordt afgesloten met een klein optreden en een diploma. Binnenkort start Oranje weer met een nieuw muziekproject S©oolkids en kids kunnen zich nu weer aanmelden.

Op donderdagavond 7 december is er een informatieavond. Kinderen vanaf 7 jaar zijn deze avond samen met hun ouder(s) welkom. Tijdens de informatieavond zal uitleg worden gegeven over het project en kan alvast kennis worden gemaakt met de verschillende instrumenten. De informatieavond duurt van 19.00 uur tot 19.45 uur en wordt gehouden in het verenigingsgebouw aan de Erfgenamenstraat 1a in IJsselmuiden.

Graag vantevoren opgeven via scoolkids@oranje-ijsselmuiden.nl of telefonisch bij Klaas Fuite: (06) 209 280 09.

Afbeelding
Topband The Blue Grass Boogieman (Tim Knol, Douwe Bob) live in Café The Moonshiners Horeca Kampen 3 mei, 21:30
Afbeelding
Bandjesavond binnenstad Kampen: extra Hemelvaartseditie 2024 Horeca Kampen 3 mei, 16:33
Afbeelding
Nieuwe menukaart van De Bastaard met nieuwe gerechten, klassiekers en oude bekenden Horeca Kampen 3 mei, 16:22