Daan Anthony

Wilsum verliest van VSW met geflatteerde cijfers

WILSUM – Het zijn zware tijden voor Wilsum. Zaterdag ging de ploeg weer met ruime cijfers onderuit. VSW won met 0-4, maar dit keer had trainer Maikel Hondebrink een goed Wilsum gezien. “We speelden goed, maar het zat niet mee.”

De thuisploeg kreeg in de beginfase een grote kans. Patrick Plette dook alleen op voor het VSW-doel, maar hij schoot tegen de keeper aan. Na een krap half uur hielp Wilsum VSW in het zadel. Na een corner werkte Erik Barneveld de bal in eigen doel. Tien minuten later viel de 0-2. Keeper Gerhard Bolt, die de geschorste Chiel ten Hove verving, verkeek zich op een vrije bal. Vlak voor rust viel ook nog de 0-3.

Na rust bleef Wilsum vechten voor een beter resultaat. Invaller Melvin Hofstede was twee gevaarlijk, maar wist het net niet te vinden. Aan de andere kant kwam VSW weer op goedkope wijze aan een doelpunt. Erik Barneveld wilde voor opruiming zorgen, maar raakte het hoofd van doelman Bolt. Vervolgens kon Barneveld zijn fout niet herstellen en profiteerde VSW: 0-4. Het was de zesde achtereenvolgende nederlaag voor Wilsum. Hondebrink zag dat zijn ploeg de treffers te gemakkelijk weggaf en niet trefzeker was. “Maar ik heb wel spelers gezien die voor elkaar willen vechten. Deze nederlaag is geflatteerd”, aldus Hondebrink.