Tennekes

Go-Ahead Kampen wint op gelukkige wijze drie belangrijke punten

(door Gerard Meijeringh

KAMPEN – Go-Ahead Kampen heeft zaterdag het degradatieduel tegen Vroomshoopse Boys met meer geluk dan wijsheid gewonnen. Voor eigen publiek speelde Go-Ahead niet goed, maar de Kamper formatie had geluk dat Vroomshoopse Boys slecht met de kansen omsprong. Daardoor kon Go-Ahead een belangrijke 2-0 overwinning uit het vuur slepen. “Dit was onze slechtste wedstrijd van het seizoen. We hebben gelukkig gewonnen”, aldus Go-Ahead-trainer Stefan Rahantoknam.

Go-Ahead begon nog wel goed aan de wedstrijd. In de 2e minuut kopte Leroy Knol naast op aangeven van Nick Hendriks. Daarna liet Vroomshoopse Boys zich zien. De ploeg sneed enkele keren door de Kamper verdediging, maar steeds kon de Go-Ahead-defensie een schot net op tijd blokken. Daarna kabbelde de wedstrijd voort. Go-Ahead maakte een matige indruk tegen Vroomshoopse Boys dat voetballend gezien een betere indruk achter liet.

In de 28ste minuut schrok het publiek ineens op. Vroomshoopse Boys kreeg de bal niet weg. Roy Visscher draaide zich vrij en schoot knap raak. Daarna gebeurde er lange tijd niets. In de 40ste minuut had Wiegers een individuele actie in huis. Daarna mikte hij te hoog. Een minuut later vloog een uithaal van Leon Dogger maar net over het Kamper doel.

Na rust vond het eerste gevaarlijke moment pas plaats in de 59ste minuut. De net ingevallen Tom Bruintjes werkte de bal niet voldoende weg. Een inzet van Jos Hutten werd vervolgens knap naast getikt door Go-Ahead-keeper Tim Noordman. Een minuut later kopte Laurens van Keulen namens de thuisploeg net naast uit een vrije bal van Wiegers. Even later verzuimde Go-Ahead opnieuw om het duel in het slot te gooien. Arjan Wiegers verscheen alleen voor de keeper, maar de goalie wist redding te brengen.

In de laatste twintig minuten kwam Go-Ahead in zwaar weer terecht. De ploeg liep te ver achteruit en het was alle hens aan dek achterin bij Go-Ahead. Zo bracht Noordman redding op een schot van Hutten en was Vroomshoopse Boys gevaarlijk met twee vrije trappen. In de 85ste minuut raakten de bezoekers de lat. Vervolgens had de ploeg ook in twee rebounds geen succes. In de 89ste minuut kwam Ernst Jan Heideman net te laat om een voorzet binnen te tikken. Go-Ahead kon er maar tegenover stellen. Verder dan een schot van Visscher (naast getikt door de keeper) kwam het aanvankelijk niet.

Vroomshoopse Boys speelde op het laatst alles of niets en dat leidde tot kansen voor Go-Ahead in blessuretijd. Eerst kopte Visscher net naast. Daarna had Wiegers het duel moeten beslissen, maar alleen voor de goalie mikte hij naast. Daarna gooide invaller Luuc Knul de wedstrijd alsnog in het slot. Met een zwabberend afstandsschot verraste hij doelman Tim Sickman, die niet geheel vrijuit leek te gaan.

“Het was een draak van een wedstrijd”, aldus Go-Ahead-trainer Stefan Rahantoknam. “Door de individuele kwaliteiten van Roy (Visscher,red.) kwamen we met 1-0 voor. We speelden zo slordig. Dan zie je dat er toch wel spanning op zit. Na rust hadden we in de counter moeten toeslaan, maar we hebben het niet goed uitgespeeld. We liepen te ver achteruit en zetten geen druk op de bal. Dan roep je het over jezelf af.”

Door de zege heeft Go-Ahead afstand genomen van de onderste twee plekken. Hekkensluiter FC Zutphen heeft vier punten. Vroomshoopse Boys staat op vijf. Go-Ahead Kampen heeft evenals DZC '68 negen punten verzameld. Dit seizoen degradeert alleen de hekkensluiter rechtstreeks. De nummers twaalf en dertien spelen nacompetitie.