Afbeelding
Fred Sollie

Kerst in Oud Kampen 2017: interactie met bezoekers

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN – De achttiende editie van theaterfestival Kerst in Oud Kampen verandert de oude binnenstad van Kampen op zaterdag 16 en zondag 17 december twee avonden lang in een sprookje. Dankzij honderden vrijwilligers kunnen de tienduizenden bezoekers volgens de organisatie weer genieten van de meest fantastische acts en voorstellingen.

"Kerst in Oud Kampen 2017 belooft weer een verrassende mix te worden", vertelt Gerrie Kragt van de organisatie achter dit evenement. "Enerzijds zijn er de vertrouwde optredens van jeugdtheateropleiding Ventura en publiekslievelingen zoals de nostalgische kermis op het Van Heutszplein en het historische Keizerskwartier. Maar daarnaast zijn er ook nieuwe elementen in het programma, die de bezoekers zullen verrassen. Zo wordt de Buiten Nieuwstraat omgetoverd tot de ‘straat van het licht’ en staat er op het plein bij de Buitenkerk een gigantische kerstbal, waar het koor ‘Joyfull Sound’ in staat te zingen terwijl het publiek dwars door de kerstbal heen kan lopen."

Interactie
Kerst in Oud Kampen zet dit jaar in op nog meer interactie met de bezoekers (ruim 90.000 in 2016). "Uit reacties blijkt dat veel mensen het prachtig vinden om bij ons feestje te worden betrokken’’, weet Gerrie Kragt van Kerst. "Dus niet alleen maar naar een voorstelling op een podium kijken, maar juist het sprookje meebeleven.’’

Opleidingen voor en achter de schermen
Kerst in Oud Kampen biedt veel jeugdige talenten van theateropleiding Ventura de kans om te schitteren op een podium. Maar het theaterfestival biedt sinds een paar jaar ook studenten van opleidingscentrum Landstede uit Zwolle de kans om ervaring op te doen in de logistiek en beveiliging van een groot publieksevenement. "Door zowel op als naast de podia te zorgen voor de ontwikkeling van talent, zorgen we voor onze eigen toekomst. Ook na deze achttiende verjaardag’’, aldus Gerrie Kragt.