Emiel Diender op 11 april 2004 toen hij voor de wedstrijd tegen Nunspeet in het zonnetje werd gezet vanwege zijn 300ste wedstrijd voor DOS Kampen.
Emiel Diender op 11 april 2004 toen hij voor de wedstrijd tegen Nunspeet in het zonnetje werd gezet vanwege zijn 300ste wedstrijd voor DOS Kampen. Henry Kruithof

Emiel Diender wil hogerop

Sport

KAMPEN – Emiel Diender stopt na dit seizoen als trainer bij het tweede elftal van DOS Kampen. Hij wil graag verder als hoofdtrainer en zichzelf blijven ontwikkelen.

Diender heeft het goed naar de zin als trainer bij DOS 2 en geniet van de samenwerking met Cor Bottenberg, Jacco Landsman en de rest van de staf en spelersgroep. Mede dankzij hen heeft hij zijn roeping gevonden.

Maar zijn ambities liggen hoger. Zijn hoofddoel is een betere trainer worden. Daarom wil hij graag aan de slag als hoofdtrainer. Mocht dat niet lukken, dan gaat hij proberen de docentenopleiding van de KNVB te volgen en/of eventueel de nieuwe cursus hoofd opleidingen met goed gevolg af te sluiten.

DOS is Emiel zeer erkentelijk voor zijn bijdrage als hoofdtrainer van het tweede elftal. “Dat hij kwaliteiten heeft om als hoofdtrainer van een 1e elftal aan de slag te gaan bewees hij vorig jaar al. Met attractief en opbouwend voetbal is hij vorig jaar kampioen geworden. Daarnaast is hij er in geslaagd om een aantal talenten richting het eerste elftal door te laten stromen. Als echte Dosser, ook als speler speelde hij meer dan 300 officiële wedstrijden in de hoofdmacht, gaat hij nu voor het eerst zijn ambities buiten ‘zijn cluppie’ opzoeken”, zo laat DOS Kampen weten in een persbericht.