Afbeelding
Jesse Willems

Herman van Veen zingt en vertelt over kerst

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Herman van Veen zingt en vertelt op donderdag 21 december in de Bovenkerk over kerst. Volgens de organisatie (Stadsgehoorzaal) grappig, ontroerend, soms verwarrend. Over hoe het was op school, thuis, over hoe het nu is in een tijd van lege en half lege kerken en stampvolle parkeergarages. Met live muziek onder leiding van gitarist Edith Leerkes.

Zijn optreden begint om 20.15 uur. Kaarten zijn te bestellen via www.stadsgehoorzaalkampen.nl. De voorstelling duur 90 minuten. Er is geen pauze.

Herman van Veen
Herman van Veen (Utrecht, 14 maart 1945) is een virtuoos en veelzijdig podiumkunstenaar met een indrukwekkende staat van dienst. Geen Nederlandse artiest wordt zo gevierd in de internationale theaters als deze Utrechtse duivelskunstenaar. L’Olympia Parijs, Carré Amsterdam, Friedrichstadtpalast Berlijn, Carnegie Hall New York, schijnbaar moeiteloos zingt hij zijn repertoire in vijf talen. In 1965 beklom Van Veen voor het eerst het podium en sindsdien reist hij met zijn voorstellingen de wereld rond. Hij speelt viool, zingt, schrijft, componeert, regisseert, acteert, schildert en is de geestelijk vader van de stripfiguur Alfred Jodocus Kwak. Van zijn hand verschenen tot op heden 182 cd’s, 26 dvd’s en een zeventigtal boeken waarvan sommige in twintig talen vertaald. Van Veen zet zich al meer dan vijftig jaar actief in voor de rechten van het kind, is jarenlang goodwill-ambassadeur voor Unicef en mag zich – naast de vele internationale onderscheidingen die hem ten deel vielen- Professor Honoris Causa van de Martin Buber University Brussel/Kerkrade noemen en heeft een Eredoctoraat aan de Vrije Universiteit Brussel omwille van zijn humanitaire inzet, zijn consequente houding tegen elke vorm van onrecht en zijn verdediging van het vrije woord. Herman is drager van het Verdienstkreuz am Band des Verdienstordens der Bundesrepublik Deutschland, Ridder in de Orde van Oranje Nassau en Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Het ‘Herman van Veen ARTS CENTER’ op Landgoed De Paltz is geopend voor bezoekers. Lees de uitgebreide biografie op hermanvanveen.com en op hermanvanveenartscenter.com