Afbeelding
Hanneke Bennett

Een bijzondere dag voor opa Berend

Algemeen

KAMPEN - Voor opa Berend en kleinkinderen Jordy en Sanne uit Kampen werd woensdag 6 december onverwacht een hele bijzondere dag. Het RTL4 programma ’Onvergetelijke Feestdagen’ was in Kampen om het trio te verrassen. Het programma bezorgt in samenwerking met de Nationale Postcode Loterij 31 dagen lang mensen die wel een steuntje in de rug gebruiken of het gewoonweg hebben verdiend een onvergetelijke dag.

Kleinzoon Jordy (23) en kleindochter Sanne (21) hadden het idee opgevat om samen opa Berend (68) op een bijzondere manier te bedanken. Hun moeder overleed in 2002 op jonge leeftijd. Opa Berend en zijn vrouw hebben sindsdien de zorg voor de twee kleinkinderen op zich genomen. Oma werd echter ziek en overleed na een een langdurig ziekbed. Zij werd tot aan haar overlijden verpleegd door opa.

Om de zo zorgzame opa Berend te verrassen werd hij naar de Gouden Zaal van het Stedelijk Museum Kampen ‘gelokt’ waar hij werd overvallen door Miljuschka Witzenhausen, Jordy en Sanne. Na van de schrik bekomen te zijn hebben ze heerlijk genoten van een wel heel bijzonder diner, dat voor deze speciale gelegenheid door de Stadsberberg in de sfeervolle Gouden Zaal werd opgediend. Als toetje kregen opa Berend en de kleinkinderen van het Stedelijk Museum Kampen een jaarabonnement.

De uitzending met opa Berend is op maandag 25 december om 19.55 uur te zien op RTL4.