Set Up sluit jaar af met winst.

Groningen 16 december - De laatste wedstrijd van dit jaar sluit Set Up IJsselmuiden af met winst in Groningen. Vandaag stond de wedstrijd tegen Lygurgus HS3 op het programma nadat we vorige week met 3-1 verloren hadden in de thuiswedstrijd tegen Lycurgus HS2. Met de vier gewonnen punten in deze wedstrijd vindt Set Up iets meer aansluiting in de competitie. Nog steeds op de 11e plek, maar met nog een seizoenshelft te gaan en een stijgende lijn in de prestaties heeft Set Up er de volste vertrouwen in.

Coach Peter Gaillard had weer genoeg spelers opgetrommeld om aan te treden tegen Lycurgus HS3. Remco Bultman was aanwezig, maar niet inzetbaar door een enkelblessure.

Aan het begin van de eerste set liepen de punten gelijk op, maar boven de tien punten wist Set Up een gat te slaan. Een voorsprong van 17-11 stond op het scorebord toen er een dubbele wissel doorkwam van Peter Gaillard. Dit zorgde ervoor dat Set Up met drie voorspelende aanvallers speelde. Een aantal slordige en directe fouten werden gemaakt, waardoor er al snel tegen een achterstand van 21-19 werd aangekeken. De dubbele wissel werd teruggebracht, maar niks mocht baten om deze set alsnog binnen te slepen. De eerste set werd verloren met 25-20.

De tweede set liep in punten gelijk op. Geen van beide teams wist een gat te slaan. De blokkering van Set Up had aan de buitenkant geen grip op de enige goede aanvaller van Lycurgus HS3. Gelukkig wist Set Up de set aan het einde toch binnen te slepen met een eindstand van 26-24.

Met een 1-1 tussenstand in sets werd gestart aan de derde set. Er was vanaf het begin van deze set een compleet ander spel te zien. Serverend werden de nodige punten behaald, maar ook aanvallend had Set Up zich herpakt en wist veel directe punten te scoren. Joël Hofstede en middenman Harald van Dieren wisten keer op keer de enig scorende passer-loper aan de kant van Lycurgus af te blokken, waardoor het geheel ervoor zorgde dat deze set makkelijk gewonnen werd. 25-16.

De vierde set was vrijwel een kopie van de derde set. Set Up had ook deze set de macht over het spel en wist ook deze set makkelijk binnen te halen. 25-15.

De eerste seizoenshelft is dus afgesloten met een verdiende 3-1 winst. De komende weken wordt er gewoon doorgetraind om straks in het nieuwe jaar beslagen ten ijs te komen wanneer er 13 januari in eigen hal gespeeld gaat worden tegen Side-Out HS1.

In de eerste seizoenshelft heeft Set Up tegen deze heren met 3-2 verloren in Slagharen, dus in eigen huis moet er gewonnen worden.