Afbeelding
Ventura

Kerst in Oud Kampen 2017 trok ruim 90.000 bezoekers

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN – De achttiende editie van theaterfestival Kerst in Oud Kampen heeft het afgelopen weekend ruim 90.000 bezoekers naar de Kamper binnenstad getrokken, meer dan vorig jaar. De organisatie denkt dat dat te maken heeft met de uitstekende weersomstandigheden; het bleef beide avonden namelijk zo goed als droog.

Grote publiekstrekkers waren dit jaar onder andere de nostalgische kermis op het Van Heutszplein, maar ook de Efteling-taferelen in de Buiten Hofstraat. Daarnaast oogstten de lichtinstallaties rondom de Buiten Nieuwstraat veel lof van de bezoekers, die onder de indruk waren van de hypnotiserende lichttunnel met wolkendek. Ook de optredens van jeugdtheaterschool Ventura waren in trek, en de vele acts gebaseerd op onder andere De Efteling en de wereld van Harry Potter.

Burgemeesters doen karaoke
Burgemeester Koelewijn van Kampen trok zaterdagavond met een paar Zwolse collega-bestuurders de stad in om de sfeer te proeven. Dat leidde ertoe dat hij zaterdagavond samen met de Zwolse burgemeester Henk Jan Meijer voor een volgelopen Keizerskwartier het nummer ‘jingle bells’ ten gehore bracht bij een karaoke-show. De vocale kwaliteiten van de burgemeesters leidde al tot een aanbod van de Kamper muziekschool Quintus om het tweetal een keer bij te spijkeren met een gratis zangles.

‘Fantastisch gedaan’
Burgemeester Koelewijn prees zondagavond op Twitter na afloop van het feest de inzet van de vele vrijwilligers van het theaterfestival. ,,Wat hebben jullie het fantastisch top gedaan!’’, liet Koelewijn weten. Ook voor volgend jaar staat er weer een editie van ‘Kerst in Oud Kampen’ op het programma, de organisatie maakt in een later stadium bekend op welke datum dat zal plaatsvinden.

Afbeelding
Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 13 uur geleden
Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 15 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Afbeelding
Koggejournaal: Nieuw Vaarseizoen Algemeen 27 mrt, 15:46
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41