Afbeelding
Tennekes

Vogelgriep krijgt Hanzeshow niet klein

Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Voor het tweede achtereenvolgende jaar kreeg de Hanzeshow te maken met de negatieve gevolgen van de vogelgriep. Ook dit keer waren hoenders en kippen niet welkom bij De Hanzeshow, maar toch kijkt voorzitter Jan-Jaap Eikelboom van de organiserende Hoender-, konijnen- en sierduivenvereniging (HKSV) tevreden terug. Want de aanvoer was prima te noemen.

Zonder vogelgriep had HKSV bij de 30ste editie het aanvoerrecord kunnen breken. “We hadden veel meer inschrijvingen dan vorig jaar. We zaten op 1258 dieren, het maximale wat we aankunnen”, aldus Eikelboom. Maar wederom werd de show gedupeerd door de vogelgriep. 400 hoenders en kippen waren niet welkom. Uiteindelijk kwam de aanvoer uit op 858 dieren. 630 konijnen, 78 siervogels, 45 sierduiven en 95 cavia’s. En daarmee was het aantal inschrijvingen hoger dan vorig jaar.

Natuurlijk werd de kippen en hoenders gemist, maar HKSV staat zeker stil bij de problemen die bedrijven ondervinden door de vogelgriep. “Dat is van groter belang. Dat moet zeker worden genoemd”, aldus Eikelboom, die toch terugkijkt op een geslaagde Hanzeshow. “De aanvoer was goed en we hadden een enorm grote groep vrijwilligers. Dan kun je merken dat we een jong bestuur hebben. De opbouw en afbouw ging heel erg snel en het was erg gezellig.”