Deze editie van raadspraat is geschreven door Wim van der Linde van de SGP-fractie.
Deze editie van raadspraat is geschreven door Wim van der Linde van de SGP-fractie.

Raadspraat SGP: Het einde in zicht

· leestijd 1 minuut Algemeen

“Een nieuw jaar is zojuist begonnen. In dit jaar zal de raadsperiode 2014-2018 worden afgesloten. In januari en februari is de gemeenteraad nog actief. De gemeenteraad behandeld binnenkort (opnieuw) het bestemmingsplan Reeve, de positie van de pachters en doet een terugblik op het uitvoeringsprogramma. Misschien zijn er, vooruitlopend op de verkiezingen, ook nog onvoorziene thema’s? Politiek blijft altijd spannend. In maart ligt het raadswerk stil. Dan komen de gemeenteraadsverkiezingen, voorafgegaan door de verkiezingscampagne. Het is overigens merkbaar dat de verkiezingscampagne nu al volop aan de gang is.

Het einde van het jaar

De jaarwisseling wordt in Kampen meestal stevig ingeluid met carbid schieten, vreugde vuren, vuurwerk en eindejaarsfeesten. Het is aan de gemeente om regels te stellen om de overlast rond de jaarwisseling zoveel mogelijk te voorkomen. De gemeente, en in het bijzonder de burgemeester, zet daar actief op in. De SGP vindt het belangrijk dat de jaarwisseling waardig verloopt. Bijzonder was dat Oudejaarsdag dit keer op een zondag viel. De SGP wil graag vasthouden aan de zondag als rustdag. Ook als het dan Oudejaarsdag is. Grafhorst heeft dit jaar haar oud- en nieuwactiviteiten verschoven van de zondag naar de zaterdag. Wat de SGP betreft een voorbeeld voor heel de gemeente!

Een nieuwe visie op pacht

Zoals gezegd staan de raadsvergaderingen van januari en februari in het teken van bestemmingsplan Reeve en het verbeteren van de positie van de pachters. Voor de verbetering van de positie van de pachters maakt het rentmeesterkantoor momenteel een visie. Voor de SGP is het van belang dat die visie niet alleen over de pachters gaat, maar juist met de pachters tot stand komt. Draagvlak is belangrijk, want dat biedt het juiste perspectief van die visie voor de toekomst.

Het einde van een raadsperiode

De raadsperiode 2014-2018 is voor mij heel bijzonder geweest. De SGP start in 2014 met een extra zetel in de gemeenteraad. Dat gegeven leidde toen niet tot deelname aan het college van B&W. De SP stuurde in december 2014 echter plotsklaps haar eigen wethouder naar huis. Toen heb ik ervaren dat politiek een hard bedrijf is. Door deze gebeurtenis kwam de SGP in aanmerking voor deelname aan het college van B&W. In mijn ogen heeft de SGP hiermee de afgelopen periode bijgedragen aan kwalitatief goed en stabiel bestuur. Met het einde van deze raadsperiode komt er ook een einde aan mijn raadslidmaatschap. Na 12 jaar is het denk ik goed, dat er een nieuw iemand in mijn plaats komt. Graag wil ik iedereen hartelijk bedanken voor het mooie werk dat ik al die jaren voor de gemeente mocht doen!”