Afbeelding
Foto: Tennekes.

Kampenaren gaan op 28 januari op reis door Afrika

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Niek Teune)

KAMPEN – Een jaar lang is er intensief naar toegewerkt, maar op zondag 28 januari is het dan eindelijk zover. De theatershow Gospel for Everyone, ‘Journey to Africa’ wordt dan tweemaal opgevoerd in de Kamper Stadsgehoorzaal. De show, die een Afrikaans feest zal worden, is tot stand gekomen door inzet van zowel professionals als semi-professionals uit binnen- en buitenland. Kaarten kunnen gekocht worden via de website van Stadsgehoorzaal Kampen of telefonisch via 038-3317373.

Gospelartiest Elvis E. (voluit Elvis Ediagbonya), verantwoordelijk voor de arrangementen, vergelijkt de theatershow met een kerk zonder muren. ‘’Iedereen is welkom, ook mensen die niet naar de kerk gaan. Daarom zullen de steengoede solisten, de koren en de live band ook bekende (pop)liedjes in een nieuw jasje ten gehore brengen. Wij als christenen moeten geen grens trekken. De liefde van Jezus is voor iedereen.’’ Tijdens de theatershow zullen de bezoekers iets proeven van Afrika door zang, dans en beeld. ‘’Men gaat tijdens de voorstelling die avond vergeten dat men in Kampen woont’’, zegt Ria van Dijkhorst, van stichting Gospel for Everyone.

Elvis is erg tevreden over het voorbereidingstraject. ‘’Sinds januari 2017 is er geoefend. Vanaf afgelopen september hebben we er een schepje bovenop gedaan. Toen is er onder andere gerepeteerd met de bekende regisseur David A. Tobin, die meerdere bekende producties in binnen- en buitenland op zijn naam heeft staan. Ook het kinderkoor en volwassenenkoor met mensen uit de omgeving van Kampen zijn toen van start gegaan. Ze zijn enorm gemotiveerd, net als onze buitenlandse gastartiesten Sharon D. uit Zuid-Afrika en de bekende gitarist Agboola Shadare uit Nigeria. Daarnaast zal er een bijdrage geleverd worden door een aantal mensen van AMDG. We hebben er allemaal heel veel zin in. Ik kan niet wachten; ik tel de dagen echt af’’, lacht Elvis.

De theatershow Gospel for Everyone, ‘Journey to Africa’ wordt op zondag 28 januari om 15.30 uur en 19.30 uur opgevoerd. ‘’Ik voel mij gezegend dat de kaartverkoop zo goed gaat’’, zegt Elvis. ‘’De middagvoorstelling is al nagenoeg uitverkocht. Voor de avondvoorstelling zijn er nog wel een aantal kaarten beschikbaar.’’ Toegangsbewijzen kunnen gekocht worden door te bellen naar Stadsgehoorzaal Kampen (038-3317373) of via www.stadsgehoorzaalkampen.nl. Hiervoor moet gekeken worden bij de komende evenementen. De kaarten kosten 10 euro per persoon. ‘’De kwaliteit van de show is veel meer waard, maar we doen het met liefde. We willen heel graag een mooie show voor de mensen hier in de buurt opvoeren. Mensen die nog geen kaartje hebben gekocht, moeten dat nog zeker doen. Ik ben benieuwd wat ze van deze prachtige Afrikaanse show gaan vinden’’, aldus Elvis.