Afbeelding
Aangeleverd

Rabbijn spreekt in Kampen

Algemeen

KAMPEN – Op uitnodiging van Vrienden van Synagoge Kampen komt rabbijn Moshe Peleg uit Israël aandag 29 januari naar Kampen. Hij geeft een korte studie en spreekt over zijn werk onder kansloze jongeren in de ultraorthodoxe wijk Mea Shearim in Jeruzalem.

De rabbijn is directeur van het Shorashim Center en biedt allerlei activiteiten en professionele opvang aan jongeren om hen weer een hoopvolle toekomst te geven. Rabbi Peleg heeft jarenlange ervaring met allerlei projecten in Israël en daarbuiten. Zo heeft hij gewerkt met jongeren uit straatbendes in een arme wijk van Jaffa.

Jongeren

Momenteel werkt hij met kansloze jongeren. Zij zijn vaak verslaafd aan alcohol en drugs en hebben geen zicht op studie of werk. Ook werkt hij met meisjes die slachtoffer zijn van fysiek en mentaal geweld. “Wij willen hen een warm thuis bieden en helpen hen met onze professionals om hun geest en talenten te ontwikkelen.” In het centrum van Jeruzalem wonen dertig meisjes in vier appartementen. Zij worden geholpen om via studie en werk terug te keren in de maatschappij.

Collecte

De avond in samenwerking met Stichting Pillar of Fire wordt gehouden in zaal ‘Het Briesend Peerd’ aan de Buiten Nieuwstraat 17 (voorheen Dansschool Van den Berg) in Kampen en begint om 20.00 uur. De toegang is gratis. Wel wordt er een collecte gehouden voor het mooie werk van de rabbijn.