Afbeelding

MeetUp met Jesse Klaver over Lelystad Airport

Algemeen

KAMPEN - Op 6 februari komen Jesse Klaver, Tweede Kamerlid Suzanne Kröger en Leon Adegeest van HoogOverijssel naar Zwolle voor een MeetUp over vliegveld Lelystad. De regering wil Lelystad Airport in 2019 openen. Het lawaai en de vervuiling door deze vliegtuigen heeft grote gevolgen voor kernen en woonwijken van Kampen en voor de regio. GroenLinks heeft zich landelijk, provinciaal en lokaal steeds verzet tegen de uitbreiding van Lelystad Airport. 

Fractievoorzitter Nieke Jansen van GroenLinks Kampen: “Het groeiende verzet tegen de luchthaven laat zien dat veel mensen klaar zijn met steeds maar meer groei. Zij kiezen voor rust en schone lucht. En we horen dat mensen hun buik vol hebben van het gerommel met cijfers en het doordrukken van plannen. Naar de inwoners van Kampen is niet geluisterd. Politiek anno 2018 begint met luisteren. Daarom komen Jesse Klaver en GroenLinks woordvoerder Suzanne Kröger opnieuw naar de regio.”

De MeetUp is op dinsdag 6 februari in Hedon, Zwolle, 20.00-21.30 uur. De toegang is gratis. Aanmelden is wel nodig. Dat kan via https://steun.groenlinks.nl/page/s/Meetup_Zwolle2017 of via de website van GroenLinks Kampen. GroenLinks Kampen roept inwoners op om mee te gaan naar de Meetup. Om half zeven gaat de groep met het Kamperlijntje naar Zwolle.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.