Bibliotheek Kampen actief in kader Nationale Voorleesdagen 2018

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - In het kader van De Nationale Voorleesdagen 2018 vinden er in de Bibliotheek in Kampen van woensdag 24 januari tot en met zaterdag 3 februari allerlei voorleesactiviteiten plaats. De voorleesdagen zijn bedoeld om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Voorlezen is volgens de organisatie goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt veel leesplezier.

Prentenboek van het jaarEen vakjury van bibliothecarissen kiest jaarlijks de Prentenboeken TopTien. Eén van deze tien boeken wordt vervolgens verkozen tot het Prentenboek van het Jaar. Dit jaar is dit het boek 'Sssstt! De tijger slaapt' van Britta Teckentrup. Speciaal voor De Nationale Voorleesdagen komt dit boek uit in een mini-editie met gratis app en is voor 4,95 euro vanaf 24 januari verkrijgbaar in de boekhandel.

Cadeautje voor de jongste nieuwe ledenTijdens de Nationale Voorleesdagen krijgt elk nieuw lid van 0 t/m 5 jaar een leuk welkomstcadeautje. Zolang de voorraad strekt. Baby’s tot een jaar oud krijgen bovendien, net als anders, een Boekstartkoffertje cadeau, met daarin een babyboekje. Het lidmaatschap van de bibliotheek is tot 18 jaar gratis.

Zaterdagmiddag 3 februariIn een voorstelling door Wapperkids laten de kinderen het verhaal over de tijger met hun handen tot leven komen. Een voorstelling in het teken van slapen en dromen. De voorstelling duurt 45 minuten en is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 6 jaar. Locatie: Dirk van Sliedregtzaal. Aanvang voorstelling 1: 14.30 uur, voorstelling 2: 15.30 uur. Toegang kost 2 euro per persoon. Opgave: activiteiten@bibliotheekkampen.nl onder vermelding voorstelling 1 of voorstelling 2.

Afbeelding
Topband The Blue Grass Boogieman (Tim Knol, Douwe Bob) live in Café The Moonshiners Horeca Kampen 3 mei, 21:30
Afbeelding
Bandjesavond binnenstad Kampen: extra Hemelvaartseditie 2024 Horeca Kampen 3 mei, 16:33
Afbeelding
Nieuwe menukaart van De Bastaard met nieuwe gerechten, klassiekers en oude bekenden Horeca Kampen 3 mei, 16:22