Eila, in vuur en vlam.

Algemeen

Elia, in vuur en vlam

Op zondag 11 februari zal in heel veel kerken in Kampen en Kamperveen een speciale dienst zijn waarin aandacht wordt geschonken aan het thema en de Bijbelverhalen die in de voorafgaande week op veel basisscholen aan de orde zijn geweest. Het thema van de week luidt ‘Elia, in vuur en vlam’. Over Elia is genoeg te vertellen en te leren voor groot en klein. De verhalen leveren genoeg stof tot nadenken op, bijvoorbeeld dat je vertrouwen mag op Gods belofte, dat je luistert naar God, dat je ervoor uit durft te komen wie God voor je is. En natuurlijk bieden de verhalen van Elia een mooie inkijk in het geduld en de liefde van God voor Zijn volk men dus ook voor ons.

Op school wordt begonnen met het verhaal dat Elia bij koning Achab vertelt dat er geen regen meer komt. In de volgende dagen het vervolg van deze geschiedenissen. Op zondag wordt in de kerk afgesloten met het verhaal uit 2 Koningen 2 over het levenseinde van Elia en zijn opname in de hemel.

Ook in het kerkje in Zuideinde gaat het op zondagmorgen 11 februari over dit onderwerp. De dienst is gericht op de kinderen van de Koldewijn schoele.

Kinderen vervullen een actieve rol in de dienst die geleid wordt door dhr.H.Zwart. De dienst in het kleine kerkje van Zuideinde begint om 9.30 uur.