Afbeelding
Foto: Aangeleverd.

Raadspraat GBK: Start in de politiek; van Simpele zielen tot Kampereiland en het Full Color Festival

· leestijd 2 minuten Algemeen

Eind 2022 kwam ik in contact met Suat Azer, een bevlogen ondernemer en politicus in ons mooie Kampen. Tijdens het gesprek hadden we een goede klik en via diverse onderwerpen aangaande het leven en ondernemerschap in Kampen kwam al snel politiek op tafel. Gezien de diverse overeenkomsten die wij constateerden in onze politieke opvattingen nodigde Suat mij uit om een fractievergadering bij te wonen en het eerste begin in de Kamper-politiek was een feit. 

De fractievergadering begin februari 2023 ben ik aangeschoven om kennis te maken. Tijdens de vergadering werd al gauw duidelijk dat de samenstelling van raadsleden, commissieleden en factieleden een bonte afspiegeling is van de samenleving in Kampen. Een mooi gezelschap met allen een sterke mening en zeer bevlogen bij de inwoners van Kampen. Voor mij een zeer welkome en nuchtere afwisseling op het vaak ‘wollige’ politieke landschap. 

Vanaf begin 2023 liet het onderwerp politiek in Kampen mij niet meer los en heb ik alle fractievergaderingen bijgewoond. Veel diverse onderwerpen, veel leeswerk en veel overleggen. In de 2e helft van 2023 kwam bij Gbk de behoefte aan een commissielid Ruimte waar ik na overleg en met steun van de partijgenoten in ben gestapt. Gezien mijn achtergrond binnen de aannemerij in de civiele techniek, sloopwerken en milieutechniek is dit een onderdeel waar ik inhoudelijk goed aan kan bijdragen voor onze partij. 

Sindsdien is het onderwerp politiek in een stroomversnelling gekomen. Al snel was daar de eerste commissie vergadering, overleg met de Regio Zwolle etc. Naast het inlezen en verdiepen in de onderwerpen die ons voorliggen en goed luisteren heb ik veel steun van onze ervaren en bevlogen partijleden Suat, Elina, Steven en Martine mogen ervaren. Immers is je inlezen op een onderwerp niet voldoende, ook het leren hoe de politiek functioneert is van wezenlijk belang. 

Op dit moment liggen er een aantal interessante en vooral belangrijke onderwerpen voor. Hierbij denk ik aan de Reeve, Kampereiland, de inmiddels aangekochte stadskazerne en nog zoveel meer. Allen onderwerpen waar Gbk zich naar eer en geweten inzet voor de inwoners van Kampen. 

Door het afgelopen jaar heb ik Gbk leren kennen als een partij die zich zonder verborgen agenda inzet en kan inzetten voor de diverse onderwerpen die spelen in Kampen. Eén van onderwerpen op dit moment is Kampereiland. Een veelbesproken en bewogen onderwerp welke veel inwoners persoonlijk aanspreekt en raakt en daarmee een belangrijk onderwerp voor Gbk. Zoals mijn partijgenoot Steven Zwitser terecht aanhaalde, wij als ‘simpele zielen’ moeten proberen de rust te behouden en tegelijkertijd strijdvaardig durven zijn. Inmiddels zijn we op dit onderwerp een stap verder, maar dit onderwerp zal nog wel wat strijdvaardigheid behoeven om tot een einde te brengen waar Gbk tevreden over is. Uiteindelijk zijn wij als partijleden ook ‘gewoon’ inwoners en zijn we er geen voorstander van om gemeenschapsgeld uit te geven daar waar dat niet nodig is. 

Naast de duidelijk wat zwaardere onderwerpen zijn er ook onderwerpen die voor mij voor mijn intrede in de politiek makkelijker leken. Hierbij doel ik op het Full Color Festival. Inmiddels is mijn ‘simpele ziel’ wat verrijkt en blijkt dat ook een mooi en gezellig festival wat zich door de afgelopen jaren zeer positief heeft ontwikkeld en Kampen goed op de kaart zet ook gevoelig is voor politieke kleuren. Van flora en fauna, geluidsoverlast tot de af te geven vergunningen zijn hier veel zaken voor discussie vatbaar. Een leerzaam moment voor mij in mijn politieke startjaar. 

Op het moment dat ik dit schrijf kijken we uit naar Koningsdag 2024 en aansluitend de mei maand met Dodenherdenking, Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag en Pinksteren. Een maand met viering, bezinning en gelegenheid om samen het van het leven te genieten. Ik wens iedereen een prachtige maand toe met (hopelijk) prachtig weer.

Wilt u reageren op deze column van Mike Brummans? Stuur dan een reactie naar redactie@brugmedia.nl.. De beste vragen leggen wij voor aan de partij. De reactie van de partij publiceren we op www.brugnieuws.nl of in de volgende krant.

Afbeelding
StemBand brengt in samenwerking met Marjan Hommes, Nederlandstalige muziek tijdens dinerconcert in de Stadsgehoorzaal Cultuur Ingezonden 5 uur geleden
Afbeelding
Musical Legally Blonde van start in de Stadsgehoorzaal (10 foto's) 10 foto's instagram 13 uur geleden
Afbeelding
Inleidende zitting: dodelijke steekpartij na ruzie bij bedrijf, sfeer in rechtbank grimmig 112 gisteren