Deze bijdrage van Raadspraat is geschreven door Simone Adema-Poelstra
Deze bijdrage van Raadspraat is geschreven door Simone Adema-Poelstra Foto: Aangeleverd

Raadspraat CDA: Mensen maken de stad

· leestijd 1 minuut Algemeen

Bij het verschijnen van deze krant hebben we net een lang Paasweekend achter de rug. Ik kijk terug op een prachtig Pasen, met onze Hanzestad als decor voor Sail Kampen. Hopelijk heeft u ook goede dagen gehad. Pasen is voor veel mensen een tijd van bezinning en van nieuwe hoop, door Jezus’ overwinning van de dood. Ook is het voor velen een moment van samenzijn met familie. Juist in een tijd waarin het soms lijkt of we steeds verder van elkaar af komen te staan is aandacht voor elkaar erg belangrijk.

Samen. Waarschijnlijk het meest voorkomende woord binnen het CDA. Het was voor mij 14 jaar geleden de reden om van het CDA lid te worden. Niet de markt of de overheid centraal stellen, maar de samenleving. De samenleving wordt gevormd door mensen die met elkaar in verbinding staan. Dit is de basis waarop het CDA politiek wil bedrijven. Maar tegenwoordig lijkt het soms alsof vrijheid en individualisme belangrijker zijn dan verantwoordelijkheid en saamhorigheid. 

Gelukkig zie ik in onze gemeente dat de gemeenschapszin volop aanwezig is. De kracht van de Kamper samenleving zit in de mensen. Het CDA is trots op het actieve en grote verenigingsleven dat Kampen heeft. Sportverenigingen, dorps- en buurtverenigingen, gebiedscoöperaties, muziekverenigingen, Oranjeverenigingen, noem het maar op. Velen van u zijn vrijwilliger bij een of meerdere verenigingen.  

De kracht van samen dingen doen, kwam ook dit weekend weer tot uiting bij Sail Kampen. Sail, een van de grootste Paasevenementen van Nederland en het enige evenement dat volledig door vrijwilligers is georganiseerd. Ik heb genoten van de prachtige schepen en de goede sfeer in de stad.

Onze Hanzestad is natuurlijk het ideale decor voor een nautisch evenement als Sail. Kampen heeft haar ontstaan en groei te danken aan de ligging aan de IJssel. Eeuwenlang was Kampen de grootste haven van Nederland voor de overslag van goederen vanuit heel Europa. 

Kampen en de haven: het is nog steeds actueel. Het CDA Kampen wil de werkgelegenheid vergroten, de bedrijventerreinen uitbreiden en werk maken van een duurzame, toekomstbestendige haven. De komende jaren wordt de sluis in de Afsluitdijk (Kornwerderzandsluis) verbreed. Hierdoor wordt het mogelijk om grotere, zeewaardige schepen in Kampen te krijgen. Het CDA zet zich samen met onze ondernemers in voor meer werkgelegenheid in Kampen. 

Samenleven doe je niet alleen. Dit biedt vele mogelijkheden, maar vraagt ook verantwoordelijkheid. Mensen maken de stad. Samen maken wij ons Kampen. 

Simone Adema-Poelstra is commissielid voor het CDA 

Streamer: Het CDA Kampen wil de werkgelegenheid vergroten en werk maken van een duurzame, toekomstbestendige haven

Afbeelding
Musical Legally Blonde van start in de Stadsgehoorzaal (10 foto's) 10 foto's instagram 15 uur geleden
Afbeelding
Inleidende zitting: dodelijke steekpartij na ruzie bij bedrijf, sfeer in rechtbank grimmig 112 16 mei, 14:47
Afbeelding
Ondertekening koopovereenkomst kavel Genuakade tussen Broshuis en de gemeente Kampen (6 foto's) 6 foto's instagram 16 mei, 13:59

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.