Afbeelding

Kampen Sociaal: ‘Zondagsopening supermarkten grote gevolgen’

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - De lokale partij Kampen Sociaal denkt dat openstelling van supermarkten grote gevolgen heeft voor kleine ondernemers, werknemers en voor anderen die werken op zondag in verband met de onregelmatigheidstoeslag. De partij mengt zich nadrukkelijker in het debat rondom de openstelling van supermarkten op zondag nu de actiegroep Kampen op Zondag kiezers oproept om te stemmen op partijen die zich hard maken voor openstelling.

Kampen Sociaal lijsttrekker Richard Boddeus wil opkomen voor de kleine zelfstandige ondernemers die nabij de supermarkten hun winkel hebben: "De bakker, de slager, de tijdschriftenkiosk en de bloemist enz. zullen inkomsten missen. Deze winkeliers moeten het voor een deel hebben van de toeloop van consumenten naar de supermarkten. Die omzet zullen ze missen als supermarkten hun deuren mogen openen op zondag. De klant die op zondag komt, komt op zaterdag niet. Het is een vorm van oneerlijke concurrentie."

Boddeus denkt ook dat de openstelling gevolgen heeft voor werknemers: "Ik vraag mij af of een sollicitant die niet wil werken op de zondag dan nog in aanmerking komt voor een baan bij een supermarkt. Ook voor personeel wat nu werkt in andere sectoren zal het op termijn gevolgen hebben als we de zondag steeds meer als normale werkdag zien. De onregelmatigheidstoeslagen die betaald worden voor het werken op zondag komen dan in het geding. Politiemensen, verzorgend personeel, verpleegkundigen en andere beroepsgroepen zullen daar de gevolgen van merken in hun portemonnee. Voor die mensen komt Kampen Sociaal op."