Binnentuin van Moods & Roots
Binnentuin van Moods & Roots

Moods & Roots en Ikonenmuseum slaan handen ineen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Moods & Roots Events en het naastgelegen Ikonenmuseum hebben de handen ineen geslagen. Moods & Roots exploiteert vanaf heden twee ruimtes van het Ikonenmuseum en biedt daarmee nu vijf evenementenlocaties in de binnenstad van Kampen. De ruimtes waar Moods & Roots gebruik van mag maken zijn het Atrium en de Timmertoren.

Het Atrium wordt door het museum gebruikt als museumcafé. "Door de glazen constructie creëert de ruimte het gevoel van een binnentuin, terwijl je toch lekker warm en droog zit", aldus beide organisaties. Het Atrium grenst rechtstreeks aan de binnentuin van Moods & Roots en dient tevens als doorgang naar de Timmertoren.

De Timmertoren bestaat uit twee verdiepingen en is geheel naar wens inzetbaar waardoor het alle faciliteiten biedt voor een vergadering, maar is het ook geschikt als locatie voor een (trouw-)ceremonie of als ontvangstruimte voor een feest.

“Wij zijn blij met onze samenwerking en de aanvullende mogelijkheden die dat biedt voor onze bezoekers,” aldus Theo Nieuwenhuizen, hoofd Algemene Zaken van het Ikonenmuseum. “Samenwerken voor gastvrijheid in Kampen tussen de cultuur sector en de horeca is goed, wijs en belangrijk.”

Moods & Roots Events heeft al een aantal gasten ontvangen in de nieuwe locaties. “Doordat wij de handen ineen slaan met het Ikonenmuseum kunnen onze gasten kiezen uit meer locaties om hun evenement te organiseren. Wij kijken vol enthousiasme uit naar wat 2018 gaat brengen,” zo zeggen Henri Schouten en Renko van Bodegraven, eigenaren van Moods & Roots Events.

Moods & Roots Events
De statige gevel van Moods & Roots siert al eeuwenlang de Nieuwe Markt. Het balkenplafond, de authentieke muren rondom de binnentuin en de historische kelder met indrukwekkende gewelven, ze horen bij de roots van Kampen. "De combinatie met het moderne interieur zorgt voor een bijzondere omlijsting van elk soort feest of bijeenkomst", zeggen de eigenaren.

Een sfeerimpressie van het Atrium en de Timmertoren staat op www.moodsandroots.nl/onze-zalen

Het Ikonenmuseum
Nederland telt een aantal musea op het gebied van christelijke en religieuze kunst. Het Ikonenmuseum Kampen onderscheidt zich door louter ikonen te tonen. In het museum ontdekt u op een laagdrempelige manier wat een ikoon is en welke stijlen er zijn. Ook wordt duidelijk wat ikonen voor de mensen betekenden en welke rol ze nu nog vervullen: ikonen vormen immers nog steeds een bron van kracht en inspiratie.

Fotograaf, organist, verslaggever en voorganger na het ochtendgebed in de Bovenkerk
Landelijke aandacht voor wekelijks ochtendgebed in Kamper Bovenkerk Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Hihoptalent gepresenteerd in 't Ukien tijdens Verse Jam Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Glasbedrijven herstellen voor KWF kosteloos vernielde gedenkplaten Algemeen 12 uur geleden