Afbeelding

ChristenUnie wijst Jan Peter van der Sluis aan als kandidaat wethouder

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - De ChristenUnie heeft Jan Peter van der Sluis voorgedragen als kandidaat wethouder. Dat maakte de partij vanmorgen bekend. “We zijn heel blij en hebben ontzettend veel vertrouwen in hem”, zei lijsttrekker Schutte.

De huidige wethouder van de ChristenUnie Gerrit-Jan Veldhoen gaf onlangs aan na acht jaar te stoppen. De Kamper ChristenUnie kwam uit bij Van der Sluis na een open sollicitatieprocedure. Een selectiecommissie onder leiding van lijsttrekker Jan-Willem Schutte benaderde Van der Sluis voor de post. “Omdat we hem zeer geschikt achten. Hij is direct en duidelijk, maar met een bepaalde flair die past bij een wethouder. Hij kent bovendien ambtelijke organisaties van binnen en van buiten en is al jaren zeer betrokken bij de politiek in Kampen.”

Van der Sluis is bestuur- en concernadviseur bij de Provincie Overijssel, waar hij onder andere het college van Gedeputeerde Staten en de directie ondersteunt en adviseert bij de besluitvorming. Ook is de 49-jarige IJsselmuidenaar al enkele jaren voorzitter van de ChristenUnie in Kampen.

“De selectiecommissie heeft mij gevraagd mij kandidaat te stellen voor de functie van wethouder. En toen ik er over na ging denken, realiseerde ik me dat ik deze verantwoordelijkheid op mij wil nemen en ik deze uitdaging aan wil gaan. Ik ben hier geboren en getogen, ik houd van Kampen en cultuur van deze stad. Ik ben er van overtuigd dat we samen Kampen duurzamer, socialer en veiliger kunnen maken. Wellicht niet in grote passen maar zeker stap voor stap.”

Of Van der Sluis daadwerkelijk wethouder wordt, hangt af van de verkiezingsuitslag en de formatie die daarna zal plaatsvinden. Van der Sluis is op alle domeinen inzetbaar.