Afbeelding

Markant kantoor op beeldbepalende plek naar BJG Groep

· leestijd 2 minuten Algemeen

KAMPEN - In 2005 geeft ‘Brobeco Vastgoed; opdracht aan architect Klaas van den Berg om in de bocht van de Van Diggelenkade een kantoorpand te ontwerpen. Een bijzondere plek, die je passeert als je vanuit de Noordoostpolder, over het Kampereiland naar Kampen rijdt. Symbolisch de poort naar de oude Hanzestad Kampen, alleen aan de andere zijde van de IJssel.

Een mooi detail is, dat de oude gemeentegrenzen van IJsselmuiden en Kampen dwars door het gebouw lopen en dat het daardoor verbinding uitstraalt. Oude grenzen verdwijnen en nieuwe mogelijkheden bieden zich aan. De transparante pui weerspiegelt het stadsfront en biedt uitzicht op de monding van de IJssel, die zich in volle breedte ontplooit.

Volgens de architect straalt het gebouw door vormgeving, materiaalkeuze, indeling en de unieke ligging ambitie uit, vol bruisende dynamiek, evenals de nabijgelegen rivier. Tijdens het ontwerpproces richt de architect zich op toekomstige gebruikers, die ook diezelfde ambitieuze en dynamische instelling hebben, internationaal gericht, met het oog op de toekomst. Van 2009 tot 2017 is de Van den Berg Groep de gebruiker geweest van het gebouw en hebben zij in al die jaren de mogelijkheden benut die het gebouw biedt en die uitstekend past bij de uitstraling die ze als adviseurs, architecten en bouwkundigen willen tonen.

Door de crisis wordt het bedrijf gedwongen de werkzaamheden te concentreren en heeft het gezichtsbepalende gebouw te weinig werkplekken, omdat het te klein is om de twee lokale eenheden daarin te vestigen. De Van den Berg Groep werkt landelijk vanuit meerdere vestigingen, in deze regio nu vanuit het pand aan de Dorpsweg in IJsselmuiden, dat groter is en waar het gezamenlijke team vanuit één locatie in deze regio de werkzaamheden uitvoert.

Brobeco is blij dat de al even ambitieuze en dynamische BJG Groep uit Kampen haar oog heeft laten vallen op het kantoorpand, omdat het volledig past binnen de bedrijfsfilosofie die eigenaar Bart-Jan Gardebroek hanteert. Een bedrijf met eigenzinnige, eigentijdse oplossingen op vele gebieden, met een internationale uitstraling. Brobeco stelt met trots vast dat gebouw en gebruikers naadloos bij elkaar passen en wenst BJG Groep vele succesvolle jaren toe vanuit het prachtige pand aan de Van Diggelenkade.

Eigenaar, Bart-Jan Gardebroek, is trots op zijn nieuwe kantoor. “7 april gaan we definitief over. Een geweldige plek om te werken met een uitstraling die past bij ons bedrijf, onze ambities en dienstverlening. Wonen doe ik ook aan de IJssel en vanuit mijn nieuwe kantoor heb ik dagelijks zicht op de IJssel en het stadsfront van Kampen. Ik kan dus niet meer om de IJssel heen, figuurlijk gezien. Ik ben trots op onze stad. Een stad die mij persoonlijk veel heeft gegeven. Teruggeven aan onze stad wil ik ook doen namens het CDA als lid van de gemeenteraad. Met een ondernemende blik wil ik bijdragen aan de economische ontwikkeling van Kampen. Dit onder andere op de terreinen wonen, werken en ondernemerschap. Met inspirerende voorbeelden op het gebied van ondernemerschap zoals Klaas Van den Berg senior en in de lokale politiek met een Cor Adema hoop ik in de voetsporen te treden van reuzen. Vanuit liefde voor ondernemerschap en onze stad. Hiervoor heb ik nu een inspirerende werkplek.”