Erik-Jan Berends
Erik-Jan Berends Erik-Jan Berends

Wethouder René de Heer opent Hornbach Zwolle met kettingzaag

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Hornbach heeft vorige week de deuren geopend van haar nieuwe vestiging in Zwolle. Ruim honderd geïnteresseerden zagen hoe wethouder en locoburgemeester René de Heer met een kettingzaag de openingshandeling verrichtte.

Exact om zeven uur zaagde de wethouder een doorgang naar de bouwmarkt en was de opening een feit. Het nieuwsgierige publiek stroomde binnen, opgewacht door de 150 medewerkers van Hornbach Zwolle. Zij vormden een erehaag en begroetten iedereen met luid applaus. “Ik kijk terug op een geslaagde opening”, vertelt Evert de Goede, algemeen directeur Hornbach Nederland. “Fantastisch dat we nu ook in Overijssel gevestigd zijn. Dankzij de gunstige ligging hebben we ook al doe-het-zelvers uit Gelderland en Flevoland mogen verwelkomen. Het is mooi om te zien hoe de bouwmarkt tot leven komt nu deze daadwerkelijk in gebruik wordt genomen. De opening is de kroon op het werk van alle medewerkers en extern betrokkenen die de afgelopen maanden keihard hebben gewerkt om deze nieuwe bouwmarkt te realiseren. De reacties van bezoekers zijn overweldigend. Dat maakt ons trots.”

De nieuwste vestiging van Hornbach is gevestigd aan de Katwolderweg en goed bereikbaar via de A28. Met een oppervlakte van 15.000 vierkante meter is het de grootste bouwmarkt van de provincie: een volwaardige projectbouwmarkt met tuincentrum en dierenafdeling. Het assortiment telt maar liefst 120.000 artikelen. De bouwmarkt beschikt tevens over een badkamer- en keukenstudio en een afhaalcentrum. Bij dit laatste kunnen klanten grote hoeveelheden bouwmaterialen direct in hun auto laden.

Hornbach bestaat dit jaar twintig jaar in Nederland en blijft groeien. Hornbach Zwolle is de veertiende vestiging van de projectbouwmarkt in Nederland. Op de planning staan winkels in Apeldoorn, Duiven en Nijmegen.