Afbeelding

Ga voor bezinning; bezoek onze activiteiten!

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Vrijzinnigen hebben een open, kritische, tolerante en vrije houding naar de samenleving, haar ontstaan en de toekomst. Een houding waarin wij proberen betrokken en bewust te leven en te zoeken naar de persoonlijke beleving van de zin van het bestaan. We gaan het gesprek aan tussen jong en oud, binnen eigen kring en met buitenstaanders, tussen christenen en andersdenkenden. Het betekent vooral dat we proberen goed te leven samen met onze medemens in een steeds veranderende samenleving.

Samen met de Evangelische Lutherse Gemeente (Kampen) vormen we het samenwerkingsverband ‘De Verrekijkers’, waarmee we een interessant programma voor mensen met belangstelling voor bezinning en verdieping presenteren. Voor meer informatie: www.vrijzinnigkampen.nl

Keltische meditatie; maandag 26 maart door Rinus van Warven. Tijdstip: 18:30 – 19:30 uur, Levensbron, Vloeddijk 62. Toegang bedraagt 2 euro.


De Bijbel in twee jaar; De ‘Verrekijkers’ lezen en bespreken de Bijbel van begin tot eind. Maandag 26 maart start om 19:30 uur, einde rond 20:30 uur. Kosten: vrijwillige bijdrage.


‘De Verrekijkers’ presenteren op woensdagavond 28 maart weer hun Passion Light. ‘Light’, omdat we meer licht – in de vorm van spirituele teksten en verhalen – toevoegen aan het prachtige Paasverhaal, dat voor veel mensen de kern vormt van onze traditie. Woensdag vanaf 20.00 uur. Plaats van handeling: de Lutherse Kerk. Entree: 7,50 euro.


Muziek waar je blij van wordt; Er zijn in ons netwerk heel veel mensen die een instrument kunnen bespelen. Op donderdag 5 april laten we ons graag verrassen door jouw talent! Levensbron, vanaf 20.00 uur. Entree: vrije bijdrage (incl. koffie/thee).


Zondag Anders, zondag 8 april in Levensbron, vanaf 10.15 uur. Een zondagsdienst zonder religieuze achtergrond over een van de vier deugden des levens.


De Rode draad presenteert de milde kracht van het zachte; zondag 8 april. Wat als Boeddha, Jezus, de
Profeet Mohammed en hun vrouwen samenwerken? Zie je hen verschijnen in onze dagen, op onze wegen, in onze tempels, kerken en moskeeën? Hans van de Glind vertelt spirituele verhalen, geeft interactieve lezingen en biedt workshops schrijven. Hij schreef zelf “De milde
kracht van het zachte”. Vanaf 15.00 uur, de Lutherse Kerk, Burgwal 85 in Kampen. De kosten bedragen 7,50 euro.


Meedoen met een activiteit? Meld dat s.v.p. via de mail aan: secr.vvvkampen.nop@gmail.com.