Vier NK-tickets voor Judoteam IJsselmond

MARKELO – Bij het Oost-Nederlands Kampioenschap in Markelo hebben Moos Wijnsma, Hugo Sterk, Valentijn Perluka en Gretha van Rijn van Judoteam IJsselmond vier plaatsbewijzen voor het NK veroverd. De beste vier judoka’s van elke gewichtsklasse mogen uitkomen op het NK.

Moos Wijnsma (-46 kg) begon prima met twee snelle overwinningen. In de spannende halve finale kwam hij net te kort. In de partij om het brons wist hij met een sterke pakking tot een mooie score te komen, gevolgd door een houdgreep. Goed voor een bronzen medaille.

Hugo Sterk (-34 kg) begon prima aan het toernooi en kon door snel te reageren een houdgreep maken. De finalepartij was spannend maar daarin bleek zijn tegenstander met tweemaal wazari te sterk. Zilver voor Sterk.

Valentijn Perluka (-38 kg) verloor zijn eerste partij ongelukkig, maar won daarna vier partijen op rij. De strijd om het brons wist hij overtuigend te winnen met snelle schouderworpen.

Gretha van Rijn (-57 kg) wist drie partijen met ippon te winnen met sterke heupworpen. Ze verloor één keer met een houtgreep en pakte zilver.

Timo Steen, Frank Boerman, Lorenzo Piening en Bernardo van den Berg kwamen te kort voor een podiumplek.