Afbeelding

Mister M juicht niet over (beperkt) stemmen

· leestijd 2 minuten Algemeen

Hoera, vandaag is het feest! Hoewel? We mogen onze stem weer laten horen. Beter gezegd, laten lezen. Vocaal stemmen zit er nog niet in, ondanks de spraakcomputers van tegenwoordig. De stemcomputers die er wel bestaan, mogen niet altijd gebruikt worden. Te onbetrouwbaar. Maar begint de onbetrouwbaarheid niet bij de politiek? Onze stem is maar zeer beperkt.

De propagandamachines draaien al weken op volle toeren. Propaganda van afzonderlijke partijen of, daarbovenuit stijgend, propaganda om überhaupt te gaan stemmen. Eén dag, één moment in feite, mogen we in de waan verkeren met onze stem mee te tellen. Na het tellen van de stemmen houdt het vanavond echter direct op. Zelfs over enige coalitievorm is geen inspraak van de burger gewenst. Dromers hebben wel eens voorgesteld om een tweede stem uit te brengen voor een al dan niet gewenste samenwerking of tweede partijvoorkeur. Doch zelfs de dromen van D66 om meer democratie te realiseren, zijn allang vervlogen.

Namens D66 in de regering gekomen, stemde de betreffende minister zelf tegen het bindend referendum. Gesteund door GroenLinks en PvdA die ook geen ruggengraat toonden. Tegenwoordig richt D66 zich op de terreur van het liberalisme en verwart in ernstige mate gelijkwaardigheid met gelijkheid. Wat er nog resteert van de strijd voor het referendum, is de schaamlap die ons eveneens vandaag wordt voorgehouden. We mogen vandaag bij hoge uitzondering een tweede stem uitbrengen. Tegen de zogeheten Sleepwet mogen we ja of nee zeggen - nee, drukken of aankruisen, beter gezegd. Stemmen we in met een immense bespieding van ons internetgedrag? De uitslag wordt bij voorbaat genegeerd. In onze toenemende politionele democratie moeten veiligheidsdiensten het voor het zeggen krijgen. Met dank aan de strijd tegen het terrorisme waardoor we ons bang laten maken en die daarvoor misbruikt wordt.

Zo wordt onze stem zeer beperkt. Ongeacht of je zonder beperking mag en kunt stemmen. Mensen met een lichamelijke beperking mogen hulp krijgen in het stemhokje bij het uitbrengen van hun beperkte stem. Voor mensen met een (erkende) geestelijke beperking voert dat te ver. Mensen met een niet-erkende beperking (zoals een obsessie of notoire te-laat-komers) worden geheel aan hun lot overgelaten. Daarnaast is er een zeer onwenselijke fout in de kieslijsten geslopen, politiek incorrect en in strijd met de meest recente normen en waarden. Politieke correctheid viert hoogtij, zoals op de linkerflank van het politiek spectrum al tijden gemeengoed is.

Je mag volstrekt niet zeggen dat D66-minister Ollongren aan de macht is gekomen dankzij haar vrouwelijke geslacht, haar schone uiterlijk of haar blonde manen. Vrouwen en mannen moeten als gelijk worden gezien. Of is het toch gelijkwaardig? In ieder geval wenst het geslachtsneutrale denken de verschillen tussen vrouw en man uit te vlakken. Maar wat blijkt nu? Op de kandidatenlijsten staat nog steeds het geslacht van de personen vermeld! Soms volstrekt overbodig want het moge bekend zijn dat bij de SGP alleen jongetjes mee mogen spelen in het politieke circus. Zij die onzeker of onwetend zijn van hun geslacht, worden op deze manier uitgesloten. Weer een beperking. Op alle fronten blijken de verkiezingen dus maar zeer beperkt te zijn. Bepaald geen reden tot juichen – geen hoera dus.

Mister M

Contact: Krabbels@MrM.nl
Of (archief in eigen beheer):

http://www.Facebook.com/gekrabbel