Afbeelding

Uniek Living: ‘Ieder mens is Uniek!’

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

“Ieder mens is Uniek. Zo heeft ieder mens zijn of haar kwaliteiten”, aldus de mensen achter Uniek Living. “Ook als het gaat om mensen met een beperking. Bij Uniek4U willen we het beste bij iedereen naar boven halen en krachten en kwaliteiten bundelen! Dit doet Uniek4U in samenwerking met andere organisaties en bedrijven in de omgeving. Kleinschaligheid en persoonlijk contact zijn onze drijfveren.”

In het pand aan de Ambachtsstraat zijn de medewerkers op alle werkdagen druk achter de schermen met de voorraadbeheer van de webshop. Zowel bestaande als nieuwe producten worden per computer ingevoerd voor een goede afhandeling van de verkoop. “Daarnaast bieden we verschillende activiteiten aan waarbij er diverse leerprocessen doorlopen kunnen worden. Hierbij wordt er per persoon gekeken naar zijn of haar mogelijkheden en zetten we diegene daar neer waar zijn of haar kwaliteiten liggen.”

Om een beeld te krijgen van de activiteiten die het bedrijf aanbiedt hieronder een aantal van de activiteiten: Productiewerk: hierbij kan gedacht worden aan het scheppen van verse losse thee, die in zakjes verpakt worden om ze vervolgens in de winkel te zetten voor de verkoop; Kook- en bakactiviteiten; Papier verwerken: Van oud papier weer mooie producten maken; Naaiatelier: hier maken de medewerkers verschillende producten van stof of touw. Kussens van een mooie stof of een plantenhanger van stoer touw; Houtbewerking: hieronder valt het opknappen, schuren en schilderen van verschillende kleinmeubelen; Sieraden: Ook maken de medewerkers zelf sieraden met verschillende materialen en kralen voor de webshop en winkel. Al deze activiteiten zorgen voor een bepaald leerproces. Denk bijvoorbeeld aan zelfstandigheid/ zelfredzaamheid, sociale vaardigheden of werktempo. Maar ook het leren en aanwennen van waarden en normen en een juiste werkhouding zijn belangrijke leerprocessen.

Uniek Living is gevestigd aan de Ambachtsstraat 20.