DOS Kampen heeft geen enkele moeite met ASC '62

DALFSEN – Vaak heeft DOS het moeilijk tegen ASC ’62, maar dit seizoen is daar geen sprake van. Eerder dit seizoen werd het 2-0 voor DOS. Zaterdag wonnen de Kampenaren met 1-5.

DOS begon messcherp aan het duel en verpletterde ASC in korte tijd. Na nog geen kwartier spelen stond het al 0-3. In de 7e minuut stond Leroy Krijn met een strakke diepe bal aan de basis van de openingstreffer. Tom Diender op snelheid maakte vervolgens het verschil en scoorde 0-1. Vlak daarna maakte Ramon Beuling er 0-2 van. Daarna zorgde Twan Knul voor 0-3. Julian de Ruiter zette Knul met een prachtige steekpass vrij voor de goal.

ASC leek rijp voor de sloop, maar kwam in de eerste helft toch nog terug tot 1-3. In derde instantie werd de bal binnen gewerkt.

Na rust probeerde ASC wat te forceren, maar een storm bleef uit. De ploeg uit Dalfsen creëerde één mogelijkheid, maar de inzet ging over. Daarna kwam DOS geen moment in de problemen. De bezoekers liepen vervolgens soepeltjes uit naar 1-5. Tom Diender maakte in de 72ste minuut zijn tweede van de middag. Vlak voor tijd volgde Knul het voorbeeld van Diender.