Afbeelding
© G. Wessels

Nog meer kampioenen bij Kampenion

· leestijd 1 minuut Sport

Vorige week zaterdag werd het eerste team van tafeltennisvereniging Kampenion met een dikke overwinning kampioen in de 3e divisie. Afgelopen zaterdag, 28 april, sloot ook het vijfde jeugdteam het voor Kampenion zeer succesvolle seizoen af met het behalen van de titel. Team 5, het laagste team, komt uit in de vijfde klasse en speelde thuis tegen de directe concurrent, GTC 2 uit Genemuiden. Coach was good old Gert Lok. Kampenion 5 had aan drie punten genoeg om de titel binnen te halen. Iedereen ging ervan uit dat dat wel moest lukken. En zo gebeurde het: na een enorm spannend dubbel waarbij in de vijfde game een schier onoverbrugbare achterstand toch werd omgezet in winst, was de beslissende stand bereikt: 3 - 1. Felicitaties werden uitgewisseld en daarna kon iedereen ontspannen verder spelen. Aan het eind van de middag stond er 7 - 3 op het scorebord. Hielke Schilder won zijn drie partijen, Joost Lok twee en Yoram Eysbroek een. Zo werd met tien punten voorsprong op Genemuiden de titel behaald.
In het percentageklassement in hun poule staat Hielke bovenaan met een winstpercentage van 95 (19 uit 20), gevolgd door Joost met 19 uit 23.

Ook afgelopen zaterdag werden in Nijmegen de Nederlandse Kampioenschappen voor jeugdspelers gehouden. Julian Plette en Jomar Schilder deden daaraan mee bij de junioren B.
Jomar werd in de poule uitgeschakeld, maar Julian ging als (ongeslagen) poulewinnaar verder. In de finale, zijn achtste wedstrijd die dag, trof Julian Thijs Beentjes (Rega) van wie hij in de poule al had gewonnen. Twee spelers uit dezelfde poule speelden dus de finale. Dan mag je van een pittige poule spreken! Ook nu toonde Julian zich de sterkste na 15-17, 11-9, 11-7 en 11-9. Julian Plette werd daarmee Nederlands kampioen bij Junioren B. Een heel knappe prestatie!

Het was voor Kampenion een zeer succesvolle voorjaarscompetitie: bij de senioren werd niet alleen team 1 kampioen, maar ook de teams 7, 8, 9, 10 en 12. En jeugdteam 5 kwam daar zaterdag dus nog bij.
Dit laatste kan gezien worden als een aanmoediging voor de jeugd in Kampen om ook te gaan tafeltennissen. Onderaan beginnen, kampioen worden en misschien later in de voetsporen van team 1 successen behalen. Maar wat bij Kampenion het belangrijkste is, is het plezier in het spel.

Kampenion heeft diverse trainingsgroepen. Van maandag- t/m donderdagavond wordt dagelijks training gegeven door goede en gedreven trainers. Een ieder krijgt training op haar / zijn niveau. Nieuwe jeugdleden kunnen terecht op de woensdagavond vanaf 18.30 uur en nieuwe seniorenleden op de maandagavond vanaf 19.30 uur. Nieuwelingen mogen eerst een keer of 3 á 4 komen sfeer proeven voordat zij de vraag krijgen of zij al dan niet lid willen worden.

Op de foto: Hielke Schilder, reserve Sanne van den Broek, Yoram Eysbroek en Joost Lok, vlak na het bereiken van het kampioenschap