Afbeelding

Steunouders gezocht

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - De hectiek van een gezin kan best pittig zijn. Inwoners van Kampen die (tijdelijk) een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij de verzorging en opvoeding van hun kind, kunnen een beroep doen op Steunouder Kampen. Steunouders zijn vrijwilligers die een kind één of meer dagdelen per week opvangen om de ouders te ontlasten. Zo krijgen ouders ruimte om op adem te komen en hebben de kinderen een plekje om tot rust te komen en leuke dingen te doen.

Projectleider Marjan Holthuis: “In februari hebben we de eerste vijf enthousiaste Kamper steunouders getraind en al snel daarna zijn zij gekoppeld aan vraagouders. Vraagouders zijn ouders die door allerlei oorzaken een extra steuntje in de rug nodig hebben om alle ballen in de lucht te kunnen houden. Familie, vrienden of bekenden vragen om een handje te helpen behoort voor hen niet altijd tot de mogelijkheden. Daarvoor zijn steunouders; een soort tante en oom of opa en oma bij wie een kind thuis terecht kan. Het aanbod van steunouders is heel divers; er is een stel dat samen het steunouderschap op zich neemt, een oma, een moeder van een jong gezin en een steunouder die door de week werkt en op zaterdag een tiener een fijne plek wil bieden. Het zijn allen gedreven, enthousiaste mensen met het hart op de goede plek. Omdat de vraag naar nieuwe steunouders toeneemt, starten we in juni weer met een nieuwe training.”

Tweedaagse training

Voor aspirant steunouders is er op 5 en 12 juni een training. Na het volgen van de training wordt de steunouder gekoppeld aan een vraagouder. De frequentie en de duur van de ondersteuning en de wijze waarop de opvang plaatsvindt wordt in overleg met de vraagouders en steunouders bepaald. Steunouders hebben een verklaring omtrent gedrag (VOG) nodig. De aanvraagkosten worden vergoed.Meer informatie of aanmelden: steunouder@kampen.nl of kijk op www.facebook.com/steunoudergemeentekampen