Afbeelding

Bouw woningen Kamperzeedijk kan beginnen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPERZEEDIJK – De bouw van nieuwe woningen op de Kamperzeedijk kan van start. De vergunning was al afgegeven en werd van kracht na vaststellen van het bestemmingsplan. Dat is donderdagavond gebeurd, waardoor de bouw nu eindelijk kan beginnen. En dat moet binnen een halfjaar.

Als dat niet gebeurt, kan de gemeente de vergunning intrekken. “Maar dat willen we natuurlijk ook niet”, zei Tamme Spoelstra (ChristenUnie). De bevolking heeft behoorlijk duidelijk gemaakt dat ze erop zitten te wachten, merkte Martijn Riezebosch (CDA) op. “Wat gaat u ervoor doen om te zorgen dat de eerste paal zo snel mogelijk de grond ingaat?”, vroeg hij aan wethouder Coster.

Alfred Beens (SGP) refereerde aan het onlangs gehouden Oranjefeest op de Kamperzeedijk. Volgens hem was er een ‘dissonant’ in de optocht: de jeugd. Die hadden op hun wagen leuzen als ‘Dankzij overheid en gemeente, zitten wij tijdens het slaan van de eerste paal in de Meente’ en ‘Na jaren beloven en falen, is de Zeediekse jeugd niet meer terug te halen’. Volgens Beens is het ‘van zeer groot belang voor de gemeenschap’ dat de bouw gaat beginnen. “Graag zien wij dat wethouder, college en ambtenaren er alles aan doen om dit proces te stroomlijnen. Laten we ervoor zorgen dat ook daadwerkelijk die eerste paal in de grond kan.”

Eelko Felix (BGZ): “Het is belangrijk voor de Kamperzeedijk dat dit gerealiseerd gaat worden en wel zo snel mogelijk.” Harrie Rietman van de PvdA vroeg opnieuw aan welke duurzaamheidseisen de woningen moeten voldoen.

Omdat de vergunning voor 1 juli verleend is, mogen de woningen nog aangesloten worden op aardgas. Het plan stamt uit 2014, en toen waren, zoals wethouder Coster opmerkte, ‘de duurzaamheidseisen nog niet zo in zwang’. Daarom hoeven de woningen niet te voldoen aan de nieuwste duurzaamheidseisen. Het tempo van de bouw hangt af van de ontwikkelaar. “Dit is een particulier initiatief, waarin de gemeente geen opdrachtgevende rol heeft.”

In totaal komen er veertien nieuwe woningen op de Kamperzeedijk. In eerste instantie worden er zes starterswoningen gebouwd.