Afbeelding

Beter Wonen blijft goed presteren

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Eens in de vier jaar laat Beter Wonen zich visiteren. In het eerste kwartaal van 2018 bracht Pentascope met een visitatie het maatschappelijk presteren over de periode 2014 - 2017 in beeld. Visitatie wordt uitgevoerd om lokaal verantwoording af te leggen over prestaties maar ook om er intern van te leren.

In voorgaande visitaties scoorde Beter Wonen goed. Tijdens de visitatie in 2014 werd veel waardering uitgesproken voor het vasthouden van de continue kwaliteit op alle gebieden. Hierbij werd de vraag gesteld of Beter Wonen dat naar de toekomst kon volhouden.

Over de gehele visitatie behaalde Beter Wonen een gemiddelde score van 7,8. Ten opzichte van de norm 7 is dit een zeer hoge score. In de recensie stelt Pentascope: “Beter Wonen heeft in deze visitatie opnieuw mooie scores. Ze heeft de lijn en de kwaliteit vastgehouden, sterker, wat ons betreft zijn die nog beter geworden. Bij het zien van de prestaties van Beter Wonen vlamt onze liefde voor kleinere corporaties weer op. Wat heeft ze veel voor elkaar gekregen.”

Vanuit het rapport volgen een 7-tal aanbevelingen. De aanbevelingen liggen op het vlak van nog een stap verder gaan in het leveren van maatwerk, gebruikmaken van moderne technieken en de grenzen opzoeken van de Woningwet. De laatste aanbeveling luidt “wat de visitatiecommissie betreft mag Beter Wonen bescheiden blijven en hoeft ze niet perse buiten te vertellen waar ze goed in is. Als ze het maar goed blijft doen”. Beter Wonen neemt deze aanbevelingen ter harte en gaat ermee aan de slag.

Het volledige rapport van de visitatiecommissie is gepubliceerd op de website van Beter Wonen, https://bwij.nl/over-ons/overig/visitatie.